“Çeper Kolektifi, dışarıda bırakılanların, merkez tarafından susturulanların, norma itaat etmeyi değil kendi varoluşunun koşullarını üretmeyi seçenlerin alanı olarak var. Kenara itilmiş bizler; süreç boyunca birlikte hareket etmeyi, paylaşmayı ve bu yazıda olduğu gibi birlikte üretmeyi deneyimledik”
“İnanılmaz bir ivme ile hızlanıyoruz. Bazen sifondan gelen akıntıya benzetiyoruz durumu, hızlanan, hızlanan ve sonunda suyu da pislikleri de yok eden akıntıya. Hızlanıyoruz, hızlandırılıyoruz sanki bir şeylere yetiştiriliyormuş gibi. Hızlandıkça unutuyor, unuttukça alışıyor, alıştıkça döngünün parçası oluyoruz”
“Kendi kendime uğraştığım dönem içerisinde bu sesleri de sevdiğimi fark ettim. Şimdilik etnik enstrümanlar daha az duyuluyor olabilir; bu henüz ilk yayınladığım bestem. Ancak zamanla ufak tefek eklemeler de olacak elbet. Dünya müzikleri bizim kulağımızda gezerken, neden bizim müziğimiz dünyada duyulmasın, dinlenmesin diye sorularım oldu kendime. Belki böyle olması durumu daha da farklılaştırır diye umut ettim"