TARİH
02 Temmuz 2022
İzmir’in yazlık cenneti Çeşme’de ve sevimli küçük kardeşi Alaçatı’da iki hafta sonu geçirdim, iyimser izlenimlerle döndüm…
Devamını OkuTARİH
11 Haziran 2022
Dönerlerde soya kıyması, inek memesi, işkembe çıkmasından sonra, en yeni skandal dönere bitkisel lifler katılması… Havuç ya da narenciyelerin lifleri kızaran etin suyunu ve yağını emiyor, müşteri et sanarak lif yiyor
Devamını OkuTARİH
21 Mayıs 2022
Belirli aralıklarla yaptığım gibi yine biriken okur sorularını yanıtlıyorum. Sorular çok farklı konular hakkında…
Devamını OkuTARİH
30 Nisan 2022
Turizm Bakanı ve ünlü rehberin direktörü, Türk restoranlarının da Michelin rehberinde yer alacağını müjdeledi. Michelin yıldızları, gastronomi dünyamızın yıldızını gerçekten parlatacak mı?
Devamını OkuTARİH
16 Nisan 2022
İskoçya’daki Blair Şatosu’nda yapılan törende üye olduğum Viski Çanağı Koruyucuları derneğinden izlenimler…
Devamını OkuTARİH
12 Mart 2022
Salgınla birlikte iki yıldır durgunlaşan İstanbul’un lüks restoranlarının dünyası, bugünlerde kıpır kıpır. Azalan alım gücüne, yükselen gıda ve içki fiyatlarına rağmen bu restoranlar dolup taşıyor
Devamını OkuTARİH
05 Mart 2022
20 ilçesiyle Türkiye’nin bir numaralı zeytin üreticisi olan Balıkesir’in bu yönünü anlatan kitabın zeytinliklerin madenciliğe açıldığı hafta çıkması, kaderin garip bir cilvesi sanki…
Devamını OkuTARİH
13 Şubat 2022
Murat Bardakçı'nın "Atatürk'ün Mutfağı" kitabı büyük önderin şimdiye dek sadece sohbetleri yazılan sofrasının lezzet sırlarını da aydınlatıyor…
Devamını OkuTARİH
22 Ocak 2022
Sık sık yaptığım gibi yine biriken okur sorularını yanıtlıyorum. Sorular bu kez geniş bir yelpazede…
Devamını OkuTARİH
01 Ocak 2022
Belli bir alanda kalem oynatan yazarlar için yılın son yazısında 12 ayın değerlendirmesini yapmak, en önemli olaylarını derlemek yaygın bir gelenektir. Ben de öyle yaptım. İşte yeme-içme dünyasında yıla damgasını vuranlar…
Devamını OkuTARİH
18 Aralık 2021
İstanbul'un yaşayan en eski esnaf lokantalarından Cihangir'deki Özkonak da kapanıyor. Türk mutfağının 58 yıllık bir kalesi daha yok oluyor…
Devamını OkuTARİH
11 Aralık 2021
Lezzetleriyle ünlü Antakya'da geçirdiğim beş günde gastronomik zenginliğimizi bir kez daha gördüm, Türk mutfağının geleceğiyle ilgili iyimserliğimi perçinledim…
Devamını OkuDaha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.