Mehmet Yalçın

myalcin@turk.net

TARİH

13 Ağustos 2019

Sıkıcı bir bayram yazısı

Bayram haftalarında bal damlayan bir kalemle keyif yazıları yazmak âdettendir. Ama ya bayrama iç karartıcı gerçeklerin gölgesinde giriliyorsa? O zaman…

Devamını Oku

TARİH

21 Temmuz 2019

Rakı fiyatları ucuzlamalı

Metil alkollü kaçak rakılardan ölenlerin sayısı, sadece geçen ay 20’yi buldu… Halk sağlığını korumak ve vergi gelirini arttırmak için rakı fiyatlarının ucuzlatılması şart.

Devamını Oku

TARİH

14 Temmuz 2019

Atilla Dorsay: Restoranların da yazarıydı

Ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, aynı zamanda Türkiye’nin ilk restoran yazarıydı. Dorsay’ın “Bir Ömürden Seçilmiş Tablolar”ı, lezzet tutkunlarının da keyifle okuyabilecekleri bir anılar kitabı…

Devamını Oku

TARİH

07 Temmuz 2019

Nar ağacı kurudu

Türkiye’nin ilk lüks yiyecek-içecek markası Nar Gourmet, ekonomik krize kurban gitti. Nar, özel lezzetlerimizin en iyilerini seçip şık ambalajlarla dünyaya pazarlıyordu…

Devamını Oku

TARİH

30 Haziran 2019

“Winemaniac” desek daha mı kibar olur?

Şarap dünyamızın çılgınlık derecesinde tutkulu üreticisi Mustafa Çamlıca, Sofya’da “Balkanların en iyi şarap üreticisi” seçildi

Devamını Oku

TARİH

16 Haziran 2019

Şarabımızın canlı tarihiydi

Geçen hafta 95 yaşında yitirdiğimiz Uğurlu Tunalı, Türk şarapçılığının sessiz kahramanlarındandı…

Devamını Oku

TARİH

09 Haziran 2019

Narenciye düşünceleri

Dünya içki devlerinin yeni gözdeleri, turunç, bergamut ve kan portakalı gibi az tanınan narenciyelerin enfes lezzetleri…

Devamını Oku

TARİH

02 Haziran 2019

Mürefte’den üzüntülerle...

Antik çağlardan bu yana Trakya’nın en önemli şarap bölgesi olan Mürefte’nin terk edilmiş şaraphaneleri, sökülen bağları ve ıssız sokakları, Türk şarapçılığının yükselişi ile tezat oluşturuyor

Devamını Oku

TARİH

26 Mayıs 2019

En şık restoranın gümüş yıldönümü

Türkiye’nin en iddialı restoranlarından Ulus’taki Sunset, 25. Yaşını kutladı. Zaman zaman katkılarda da bulunduğum bu köklü restoranımızın uzun yaşam sırları…

Devamını Oku

TARİH

19 Mayıs 2019

Barmenlerin filozofuydu

Türkiye’nin en ünlü barmeni Vefa Zat aramızdan ayrıldı. Yazar ve danışman olarak yıllarca birlikte çalıştığımız Vefa ağabey’den geriye tatlı anılar, renkli anekdotlar ve bir düzine kitap kaldı…

Devamını Oku

TARİH

05 Mayıs 2019

Tok karnına okuyunuz

Yaz ayları yaklaşırken “ideal şezlong kitapları” diye derlemeler yapmak, bir medya klasiğidir. Okura deniz kenarında sıkılmadan okunabilecek, hafif ve akıcı kitaplar önerilir. Yeme-içmeyle ilgili rahat okunan, bol resimli kitaplar da bunlar arasında yer alır. İşte yaklaşan yaz için, onlardan bir seçki…

Devamını Oku

TARİH

28 Nisan 2019

Lezzet avcısıyla söyleşi

Mikla Restaurant'ın Ar-Ge sorumlusu, hem antropolog, hem de ziraat mühendisi olan Tangör Tan: 68 ve 78 kuşakları köye dönüp tarımı canlandırıyor

Devamını Oku