TARİH

31 Temmuz 2021

İçkilerle ilgili okurlara cevaplar...

Okuyuculardan gelen içki kültürü ile ilgili sorular hayli birikti. İşte merak edilenler ve cevapları…

Devamını Oku

TARİH

17 Temmuz 2021

Coğrafi işareti de kendimize benzettik

Şorbik çorbasından kabak burmasına, Andırın tirşiği’nden Hartlap bıçağı’na sayıları 728’i bulan coğrafî işaret ile rekor kıran Türkiye, kavramın içini boşaltıp sulandırmayı da başardı…

Devamını Oku

TARİH

09 Temmuz 2021

Feridun Hoca'nın vasiyeti

Önceki hafta 96 yaşında kaybettiğimiz duayen önolog Prof. Dr. Feridun Topaloğlu, vasiyet gibi yazılarında "Türk şarapçılığı üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla desteklenmeli" diyordu

Devamını Oku

TARİH

03 Temmuz 2021

Kilis şarabının babasını kaybettik

Duayen önologlarımızdan Prof. Dr. Feridun Topaloğlu 96 yaşında vefat etti. Hayatını şarapbilimine adamıştı, 90 yaşında anılarını kitaplaştıracak kadar da enerjikti…

Devamını Oku

TARİH

05 Haziran 2021

Restorana kavuşma

Uzun bir ayrılıktan sonra restoranlara yeniden kavuşurken, modern hayatın bu uygarlık kalelerine, damaklarımız kadar ruhlarımızı da doyuran bu mekânlara bir övgü yazısı…

Devamını Oku

TARİH

15 Mayıs 2021

Yeni tatlar, yeni renkler…

Uzayan salgın insanları evlere hapsettikçe, dışarıdan ısmarlanabilecek hazır lezzetlerde de yeni arayışlar artıyor, yeni tatlar hayatımıza giriyor. İşte birkaçı…

Devamını Oku

TARİH

08 Mayıs 2021

İlk Meclis de içkiyi yasaklamıştı

Salgın bahanesiyle konulan 17 günlük içki yasağı, bundan tam bir asır önce yaşanan içki yasağı günlerini hatırlattı. İki yıl sürebilen yasak, her bakımdan başarısız olmuştu…

Devamını Oku

TARİH

01 Mayıs 2021

Ağız sulandıran yeni kitaplar…

En uzun sürecek kapanmaya girerken zaman bolluğunda keyifle okunabilecek, damak tadını zenginleştirebilecek yeni gastronomi kitapları…

Devamını Oku

TARİH

24 Nisan 2021

Gastronomide Asya rüzgârı

Dünyanın en çok Michelin yıldızlı ülkesi Japonya olurken, pek çok yöresel Asya lezzeti de keşfedilmeyi bekliyor. Japon, Hint ve Tayvan viskileri de talebe yetişemiyor, Asya'nın sofistike lezzetleri damakları fethediyor…

Devamını Oku

TARİH

17 Nisan 2021

Yeni kitaplar, yeni tatlar…

Salgın dolayısıyla yeniden evlere kapandığımız şu günlerde, lezzet kültürümüzü zenginleştirecek yeni kitaplar…

Devamını Oku

TARİH

06 Mart 2021

Taş ocakları bağlara karşı

Eski çağlardan bu yana dünyanın en iyi şarap bölgelerinden olan Kırklareli'nin bağları, madenlerin ve taş ocaklarının tehdidi altında…

Devamını Oku

TARİH

27 Şubat 2021

Japon viskisinin sırları döküldü

Yeni viski yönetmeliği İskoçya'dan getirilen dökme viskiyi "Japon viskisi" diye satmayı yasaklayınca, Asya'nın bu yükselen viskisi tartışmaların odağı oldu…

Devamını Oku