Mehmet Yalçın

[email protected]

TARİH

01 Ocak 2022

2021'in iz bırakanları…

Belli bir alanda kalem oynatan yazarlar için yılın son yazısında 12 ayın değerlendirmesini yapmak, en önemli olaylarını derlemek yaygın bir gelenektir. Ben de öyle yaptım. İşte yeme-içme dünyasında yıla damgasını vuranlar…

Devamını Oku

TARİH

18 Aralık 2021

Lokantanın ölümü

İstanbul'un yaşayan en eski esnaf lokantalarından Cihangir'deki Özkonak da kapanıyor. Türk mutfağının 58 yıllık bir kalesi daha yok oluyor…

Devamını Oku

TARİH

11 Aralık 2021

Hatay'dan sevgilerle

Lezzetleriyle ünlü Antakya'da geçirdiğim beş günde gastronomik zenginliğimizi bir kez daha gördüm, Türk mutfağının geleceğiyle ilgili iyimserliğimi perçinledim…

Devamını Oku

TARİH

04 Aralık 2021

Şarap turizmi gelecek vadediyor

Türkiye'nin dört bir yanındaki ziyarete açık 50'yi aşkın bağ ve şaraphane "Önoturizm Rehberi"nde bir araya getirildi, şarap turizmindeki potansiyelimiz ilk kez belgelendi…

Devamını Oku

TARİH

13 Kasım 2021

Barmenlerin kralı yurduna döndü

40 yılını Almanya’daki bar tezgâhlarının arkasında geçirerek mesleğinin zirvesine çıkan ünlü barmen Fatih Akerdem, artık Türkiye’de…

Devamını Oku

TARİH

30 Ekim 2021

Okurlarla söyleşi

Okurlardan gelen sorular hayli birikti. Soruların çoğu yine elde bulunan eski şaraplar ve içkilerle ilgili…

Devamını Oku

TARİH

23 Ekim 2021

İç Ege'den rakı ve şarap izlenimleri

İki haftadır rakının peşinde Manisa-Alaşehir'de, şarabın peşinde de Denizli-Bekilli'deydim. Rakı ve şarap tutkunlarını sevindirecek haberlerle döndüm…

Devamını Oku

TARİH

02 Ekim 2021

Rakı şişesinde yenilik olsam

Ulusal içkimiz tarihinin en ilginç yeniliklerine sahne oluyor, sürpriz lezzetlerde şaşırtıcı rakılar üretiliyor…

Devamını Oku

TARİH

18 Eylül 2021

Semillon'un dönüşü

Bir zamanlar bütün Trakya bağlarını kaplayan, son yıllarda ise unutulmaya yüz tutan Semillon üzümü ikinci baharını yaşıyor. Ve yeni tekniklerle çok iddialı beyaz şaraplara hayat veriyor…

Devamını Oku

TARİH

04 Eylül 2021

Türk'ün balıkla imtihanı

1 Eylül'de av yasağının bitmesiyle bir balık sezonu daha açıldı, tezgâhlar şenlendi. Ama binbir zahmetle tutulan, giderek de nesilleri tükenen leziz balıklarımızın hakkını verdiğimiz kuşkulu…

Devamını Oku

TARİH

14 Ağustos 2021

Turizmin gizli devi 50 yaşında

1971'de Side'de küçük bir otelle kurulan Barut Oteller Grubu, Türk turizminin "bilenlerin bildiği" devlerinden. Bu yarım yüzyılın 15 yılından, "içerden" gözlemler…

Devamını Oku

TARİH

31 Temmuz 2021

İçkilerle ilgili okurlara cevaplar...

Okuyuculardan gelen içki kültürü ile ilgili sorular hayli birikti. İşte merak edilenler ve cevapları…

Devamını Oku