01 Nisan 2022

İstanbul dışına bile çıktım | Cihangir ve İzmir'den bol magazinim var

Yaklaşık üç sene sonra uçağa binmek pahasına da olsa İzmir'e gitmek, inanması zor ama, bana çok iyi geldi. Ye, iç, eğlen, mutlu ol

Psikolog arkadaşım Jülide Aral - Mahalle arkadaşlarım YT, AMT ve ben - Yeni arkadaşım oyuncu Nergis Öztürk -
Camdaki Kız'da öldürülen arkadaşım oyuncu Şerif Erol.

***

Havalar ısındı ve ben sağa sola gitmeye başladım. Neredeyse 90 hafta sonra, uçağa binip İzmir'e bile gittim.

Bir başkadır benim memleketim

Karşıyaka'da nostalji yapmayı, Alsancak'ta fink atmayı, Pasaport'ta kahve içmeyi ne kadar özlemişim. Bergen filminin özel gösterimi için Karşıyaka Mavi Bahçe'de terasta, film öncesi "canım ekip'"le içki yudumlarken yanıma kim çökse beğenirsiniz. Belediye Başkanı Tunç Soyer. Fakat ben boşuna havalanmışım.
 
Meğersem karşımda sıkı bir muhabbete daldığım elegan Güneş Hanım, Tunç Soyer'in annesi değil miymiş. Yanında oturan da kadın girişimciler için çırpınan eşi Neptün Soyer. Ben anarko marksist olduğum için Tunç Soyer'e pek bayılmam ama yarım saat boyunca bütün saldırılarımı öyle şık etkisiz hâle getirdi ki neredeyse mahcup olacaktım. Acaba sosyal demokratlara biraz fazla mı haksızlık ediyorum diye bile düşündüm.
Nebahat Hanım'ın oğlu 35-buçuk Gonzo Tuğrul ve Güneş Hanım'ın oğlu 35 Tunç Soyer. (Fotoğraf: Yapımcı Mine Şengöz)

Komünal kahvaltı

Pazar günü Mid-Cihangir Firuzağa Camii'nin kahvesinde sınıf arkadaşım Necmiye Alpay'ın organize ettiği 20-25 kişilik bir kahvaltı şöleni vardı. Gecikerek de olsa YT bile geldi. İçimizde en meşhur aktör Ahmet Mümtaz Taylan'dı, çok sayıda doktor, gazeteci ve muhtar vardı. Üç şeyi kutladık: Baharın gelişi, Tiyatrolar Günü ve Dr. Eriş Özkan'ın uzmanlığı. Fotoğrafı kahveden Volkan Çetinkaya çekti.
4'ten 5 liraya çıkan çaylarımız eşliğinde pahalı çörek, börek, füme et, mıhlama ve menemen yedik.

Ece 40 yaşında

Canım arkadaşım Ece Aksoy'un meslekte 40, Pera'da 15'inci yılı. Eğer bugün (1 Nisan) gelirseniz, atıştırmalıklar Ece'den, içkiler sizden olacak. 

Epey bir aradan sonra, artık Ece'yi de aramızda göreceğiz.

Kısa bir sağlık arasından sonra Ece Aksoy, tekrar bizlerle birlikte.

Tarihimden yapraklar

Oğlumun düğününden
 
Şişman hâliyle Gonzo Tuğrul, oğlum Hüseyin Özdemir ve yaptığım her şeyi eleştiren Yeniden TV yazarı Yıldırım Türker.

Bazıları beni görgüsüzlükle suçluyor ama oğlum Hüso'yu İstanbul'un en pahalı düğünlerinden biriyle evlendirdiğim de bir gerçek. Tek çocuk olunca böyle oluyor. Ama inanmayacaksınız, arkadaşlarım göndermese düğünden sadece iki fotoğrafım var ve onları da yayınlamıştım. Yıldırım Türker bile çok az muhalefet etti. 

Linkler ve çağrılar 

* Hafıza Merkezi'nin dünkü "Barışın İnşasında Meclisin Rolü" panelini kaçırdıysanız burada linki var. 

* Belki biraz geciktim ama, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) "Türkiye'nin Canlarını Yaşatalım" kampanyasına buradan katkıda bulunabilirsiniz. 

* HDP'ye kapatma davası hakkında, İnsan Hakları Derneği'nin de imzacısı olduğu ortak açıklamayı linkten okuyabilirsiniz. 

***

Bilin bakalım kim

T24'ün patronu Doğan Akın'ın bütün yazılarını "Senden çok daha fazla okunuyor" diye kullandığı Ertuğrul Özkök, Hakan Ural ve Seda Sayan'ın en büyük ortak noktaları nedir? Peki, biraz ipucu vereyim. Uluslararası, milli ve mücevherler konusunda son yılların en başarılı Türk büyüğü. İsmini söylersem suç olur, kusura bakmayın. 

"Yargı"dan "Bergen"e

Memleketim İzmir'e gidip sadece Tunç Soyer'le fotoğraf çektirip dönmedim tabii ki. Film gösteriminden önce kokteyl, sonra after party az ünlü, orta ünlü ve pek ünlülerle doluydu.
 
Parti sabah üçlere kadar sürmüş fakat ben sonuna kalıp Murat Meriç'in DJ'liğini bekleyemedim. Gecenin çoğunu yeni arkadaşım Nergis Öztürk ve Cihangirli arkadaşım Ali Seçkiner Alıcı ile geçirdim. İkisi de orta favori dizim Yargı'da ve de Bergen'de vardılar.
Nergis Öztürk, ben ve Ali Seçkiner Alıcı en pahalı giysisiyle.

Perşembe 20.00, Cihangir

Dün gece Kaktüs'te lise arkadaşlarımla Irish Coffee'mi yudumlarken yan masaya birden bire mahallenin heteronormatif takımı sökün etti.
 
Hepsi de orta meşhur: OJO filmin patronu Ömer Özgüner, Özkök'le birlikte TV100'e küme düşen Cengiz Semercioğlu, İlahiyatçı'nın gazetesinde Kelebek çıkaran Selim Akçin ve sürekli "ben onlardan değilim" diye yeminler eden Pasaj Müzik patronu Murat Doğan. Bana orta pahalı içki ısmarlama ve birlikte fotoğraf çektirme tekliflerini reddettim. Çünkü benden zengin olabilirler ama gururumu asla rencide ettirmem patriyarkaya. 

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots

* Dev-Gençli arkadaşım Jülide Aral'la Kaktüs'te çay ve Irish Coffee içerken önümüzden ikişer dakika arayla birer birer geçtiler. Mahallemizde çekilen "Camdaki Kız"ın pek genç olmayan starları: Devrim Yakut, Nur Sürer ve Tamer Levent. Gençler de geçti ama Y mi Z mi bilmiyorum.
 
Ne var ki ötekilere de fazla yüz vermedim çünkü dizide "canavar" Nur Sürer'in eşi melek arkadaşım Şerif Erol öldürüldü. Bu yüzden magazin değerleri olduğu hâlde Devrim, Nur ve Tamer'le fotoğraf çekilmedim. Ayrıca dizide koskoca vali kızının şoför Hayri ile flörte başlaması da çok tuhaf. Biri senaristlere sınıf gerçeğini bir hatırlatsa iyi olur. 
Camdaki Kız'ın boomerları: Devrim Yakut, Nur Sürer, Tamer Levent ve Şerif Erol

* Hayır, Diyarbakır'a gitmiyorum çünkü Prof. Dr. Şahika Yüksel öncülüğünde Diyarbakır'daki Ekolojik Kriz, Kadın ve Kadın Sağlığı toplantısına sadece mahallenin kadınları gidebiliyor. Diyarbakırlı hanımlara bir kıyak. Toplantı, 1-3 Nisan tarihleri arasında ve tüm kadınlara açık. 

Advertorial (!)

Beleş haber atölyesi

Benim de bir kıyısından bulaştığım bianet, ücretsiz gazetecilik derslerine başlıyor. Öznur'la Nazan, bana da magazin haberciliği atölyesini uygun görmüşler. Haberiniz olsun. 

 

Müzik önerisi

En az, feminist olduklarını düşündüğüm, 8-10 okurumdan bu klibi aldım. Sizlerle paylaşıyorum. Keb' Mo'dan "İşin başına bir kadın getirin". Hem dinleyin, hem oynayın. 

 
 

Yazarın Diğer Yazıları

Ödül bolluğu, Mülkiye Pide Grubu ve itirazlarım...

Hastalıktan mabadımı kaldırabilseydim, İstanbul'a gelen Mülkiyelilerin pide partisine katılıp çeşitli sınıfsal rezaletler çıkaracaktım ama olmadı...

Magazin noir girişimlerine yavaş yavaş başlıyorum

Gonzo gazeteciliğimin bu aşaması en fazla 6-7 ay sürecek, çünkü sizlere veda etmeyi düşünüyorum...

Happy bayrams!

Bayram seyran demeyip Cihangir kafelerini gezerek yazımı yazdırmayı becerdim, etraf pek boş...