Politika

Akşener, 14.30’da açıklama yapacak: Kurultay kararı aldığını ve yeniden aday olmayacağını açıklaması bekleniyor

01 Nisan 2024 12:26

CHP’ye ittifak kapısını kapatan ve bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu söylediği 31 Mart seçiminde büyük hayal kırıklığı yaşayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, kurultay kararı aldığını ve yapılacak kurultayda yeniden aday olmayacağını açıklaması bekleniyor. Buna karşılık, İYİ Partili vekil ve yöneticilerin, yeniden aday olmayacağı yönünde bir açıklama yapmaması için Akşener’i ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü. Kulislerde, Akşener’i istifaya davet eden ve genel seçime şimdiden çalışmak için partideki görevinden istifa eden eski Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın ismi, olası genel başkan adayları arasında gösteriliyor.

31 Mart seçimine tek başına giren ve Nevşehir dışında hiçbir kentte belediye kazanamayan, Türkiye genelinde önemli ölçüde oy kaybeden İYİ Parti’nin lideri Akşener, bugün 14.30’da partisinin genel merkezinde seçim sonuçlarını değerlendirecek.

Kurultay toplanacak

Seçimi partisinde takip eden ve gelen sonuçlardan sonra herhangi bir açıklama yapmayan Akşener’in, bugün kurultay kararı aldığını açıklaması bekleniyor. 31 Mart seçimi için, “Bütün sorumluluk bende” diyen Akşener’in kurultayda yeniden aday olmayacağını da açıklayacağı ifade ediliyor. Buna karşılık kulislerde, partililerin Akşener’e, yeniden aday olmayacağını açıklamaması için baskı yaptığı belirtiliyor.

Özkan: “Aday olmayacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi İbrahim Özkan, 31 Mart seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kurultay kararı aldığı ve kurultayda aday olmayacağı iddiasını paylaştı. Özkan, “Akşener kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı" ifadelerini kullandı.

Bilge Yılmaz, istifa edip, istifaya davet etti

Seçime İYİ Parti’nin tek başına girmesi için en ısrarcı isimlerden olan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz da önceki akşam partideki görevinden istifa etti ve Akşener’e de istifa çağrısında bulundu. Yılmaz, sosyal medya hesabından, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." dedi.