10 Mart 2024

Mert Hakan topa konsantre olunca…

.

Avrupa mesaisi dönüşü Kadıköy’de Pendikspor karşılaşmasına Fenerbahçe, sakatlıkları nedeniyle Becao, Çağlar, Bonucci ve King; sarı kart cezası nedeniyle de İsmail’den yoksun bir şekilde çıktı. Belçika dönüşü sadece bir gün antrenman fırsatı bulan sarı lacivertliler, içinde bulundukları yoğun maç temposunda İsmail Kartal’ın maç öncesi söylediği gibi rotasyonlu kadrolarla en dinlenmiş ve en hazır oyuncularla başladı maça. Union Saint-Gilloise karşısında mükemmel bir performans sergileyen sarı lacivertli takımda 6 oyuncu Pendikspor maçı başlangıç kadrosunda yoktu.

Kadıköy’de tribünler iğne atsan yere düşmeyecek şekilde doluydu. Takım Avrupa’da müthiş bir maç sonrasında harika bir sonuçla dönmüş, herkes coşkulu bir oyun sonrasında gelecek gollü bir galibiyet bekliyordu. Ama beklenen olmadı. İbrahim Üzülmez’in takımı Pendikspor e Fenerbahçe’den puan alan her takım gibi önde baskı yaparak, tempoyu düşürerek ve en önemlisi vakti kendi istediği gibi kullanarak sarı lacivertli takımı kendi düzeninin dışına çıkarttı. İlk yarı bittiğinde kronometreler 59 dakikayı gösteriyordu (14 dakika ilave süre oynandı). Topun oyunda kaldığı süre ise sadece 23 dakikaydı. Üstelik bu 23 dakikada oyun tam 28 kez faul düdüğüyle durdu. Fenerbahçe ilk 45 dakika boyunca o kadar düzen dışına çıktı ki Pendikspor kalesine isabetli şut bile atamadı. Oysa Pendikspor kendi maç planını gayet başarılı bir şekilde uyguladı ve 30.dakikada Halil ile golü de buldu 0-1. Soyunma odasına 1-0 geride giren Fenerbahçe’de değişiklikler bu kez erken geldi. Sarı kartları bulunan iki savunmacısını Mert Müldür ve Oosterwolde’yi çıkarıp Osayi-Samuel ve Djiku ile başladı ikinci yarıya İsmail Kartal. İlk devrenin aksine kendi ritmine daha yakın oynamaya başladı sarı lacivertliler. İlk isabetli şut 56.dakikada Dzeko ile geldi. Herkes hücuma dönük değişiklik beklerken son haftalarda sarı lacivertlilerin ateşleyicisi Mert Hakan topa konsantre olup Pendikspor kalesine güdümlü bir füze gönderdi 59.dakikada ve beraberliği yakaladı Fenerbahçe 1-1. Golden iki dakika sonra Cengiz-İrfan Can Kahveci değişikliği geldi. 71.dakikada Pendikspor Welinton’un atılmasıyla on kişi kaldı. Hemen ardından Batshuayi Mert Hakan’ın yerine oyuna girdi. Sarı lacivertli taraftarlar galibiyet golü için 87.dakikaya kadar beklemek durumunda kaldı. VAR ile gelen penaltıyı ağlara gönderen Batshuayi durumu 2-1 yaptı. 10 dakikalık ilave sürenin ilk dakikasında konuk takım 9 kişi kaldı. 90+4’de Ferdi farkı ikiye çıkardı. 90+9’da da mükemmel bir vuruşla İrfan Can Kahveci maçın skorunu belirledi 4-1.

Maçı seyretmeyip skoru duyan birisi Fenerbaçe’nin kolay bir galibiyet aldığını düşünebilir. Ama gerçek hiç de öyle değil. 87 dakika boyunca dokuz doğuran Fenerbahçe taraftarı takımın ihtiyaç duyduğu anlarda takımı itecek ve motive edecek desteği verebildi mi diye soracak olursanız; pek de öyle olmadığı söylenebilir. Kadıköy’de galibiyet golü sonrasındaki coşku asla ihtiyaç duyulduğunda yoktu. Bu durum Sarı lacivertli takımın iç saha puan kayıplarının en önemli etkenlerinden birisi olabilir. Fenerbahçe takımı içerde değişik bir baskı ile oynuyor. Futbolcular Kadıköy’de maç boyu koşulsuz ve coşkulu bir destek bekliyor. Ligde ve Avrupa’da yoluna devam eden İsmail Kartal ve futbolcuları şu ana kadar gösterdikleri performansla bunu hak ediyor.

 

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı