15 Mart 2024

Buruk sevinç

Gecenin en büyük şansızlığı oyuna sonradan giren Mert Hakan’ın sakatlık nedeniyle kenara gelmesiydi

Fenerbahçeli oyuncu Dusan Tadic (10) karşılaşmada forma giydi

İki kulvarda mücadelesini sürdüren Fenerbahçe için sezonun geri kalanında kolay maç kalmadı. UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda ilk maçta alınan 3-0’lık galibiyet her ne kadar turu kolaylamış olsa da, sertlik ve disiplin açısından asla vaz geçmeyen ve hata kovalayan Belçika takımı Union Saint-Gilloise karşısında yapılacak bir hata pahalıya mal olabilirdi.

Sezonun en iyi topunu Belçika’da oynayan sarı lacivertliler tur biletini cebine koymuş olsa da bu bilinçle başladı karşılaşmaya. Tıpkı Belçika’da olduğu gibi tempolu, sert, iki takımın da geri adım atmadığı, mücadele düzeyi yüksek bir karşılaşma oldu. İsmail Kartal yoğun maç temposu ve zorunluluklar nedeniyle ilk maç onbirinden 4, son Pendikspor maçından 8 farklı oyuncuyla başladı maça. Tam da İsmail Kartal’ın maç öncesi söylediği gibi zor bir maç oldu. Öncelikle belirtmek gerekir ki Fenerbahçe turu iki maçtaki savunma performansıyla geçti. Özellikle Djiku ve Oosterwolde her iki maçta da mükemmel oynadı. Takım savunması olarak da tüm futbolcular görevlerini yerine getirdi denilebilir. Ama hücum verimliliği olarak ilk maçtaki gibi başarılı değildi sarı lacivertliler.

Ancak avrupada Nisan ayını görmek isteyen İsmail Hoca’nın öncelikli hedefi skor avantajı ile turu geçmek olduğu için “önce emniyet” diyordu. İlk yarı boyunca tek ciddi pozisyonunda Osayi-Samuel’in ağlara giden vuruşu ofsayt nedeniyle geçerlilik  kazanmayınca, rakip kaleye isabetli şut atamadan bitirdi devreyi Fenerbahçe (0/4). Kollektif futbolun gereklerini yerine getiren Union Saint-Gilloise takımı daha kaliteli ayaklara sahip olsaydı ilk yarıda canımız çok sıkılabilirdi. İkinci yarıya da iyi başlayan taraf konuk takımdı. Hem topa hem de oyunun kontrolüne sahip olan takım Union Saint-Gilloise’di. 68’de gelen konuk takım golü, Pendikspor maçında yenilen golde olduğu gibi Ferdi’nin üzerinden yapılan kafa vuruşuyla geldi. İlk maçta alınan skor ve akılların üç gün sonra deplasmanda oynanacak Trabzonspor karşılaşmasında olması  nedeniyle geride kalan dakikalar rölantide geçti sarı lacivertliler için.

Sezonun ilerleyen bölümlerinde eldeki geniş kadroyu en akıllıca şekilde kullanabilmek ve her oyuncudan maksimum verim alabilmek için başlangıç kadrosunda rotasyon yapmak kadar, maç içinde mümkün oldukça fazla sayıda değişiklikle hem bütün oyuncuları hazır tutmak hem de aşırı yük binen futbolcuları dinlendirmek son derece önemli. İşte İsmail Kartal da bunu yapmaya çalışıyor. Tabii ki Kadıköy’de turu galibiyetle geçmek daha iyi olurdu, ancak önemli olan Fenerbahçe’nin Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek finale adını yazdırması. Gecenin en büyük şansızlığı oyuna sonradan giren Mert Hakan’ın sakatlık nedeniyle kenara gelmesiydi. Kadıköy’de tribünleri dolduran taraftarlar buruk sevinçle evlerinin yolunu tutarken, önce yarın çekilecek kurada belli olacak çeyrek finaldeki rakibi, sonra da pazar günkü Trabzonspor maçını beklemeye başladılar.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Çıkmayan candan umut kesilmez

"İnsanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum"

Yazık oldu

Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa derken UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne de veda eden sarı lacivertli takımın tek hedefi Lig Şampiyonluğu kaldı