Haberler

Vedat Milor'un 'denize itildim' açıklamasına restoran ortağından yanıt geldi: Doğru değil; kamera kayıtlarını istedik

30 Temmuz 2019 11:57

Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, Burgazada'da maruz kaldığını söylediği şiddeti T24'e anlattı. 

Milor "Belediye'nin koyduğu sınırlara uyulmuyor, insanların geçeceği yer yok. Olay kapatılsın istemiyorum çünkü orman kanunlarına karşı ses çıkarmamız gerekiyor" dedi. 

Ada Keyf Restoran'ın ortağı ise Hakan Öncül ise Vedat Milor'un ifadelerin karşı çıkarak " 2008'den beri burayı işletiyoruz. Denize itilmesi gibi bir olay yaşanmamıştır. Olay zaten yargıya intikal edecek, MOBESE kayıtların istedik" diye konuştu.  

Hakan Öncül, olayın yaşandığı gece (Pazar) son müşterinin kalktığı esnada Milor'un yoldan geçerken çalışan garsona "Siz kim oluyorsunuz da buraya masa koyuyorsunuz" diyerek çıkıştığını, garsonun ise 'son müşteri de gidiyor, kaldıracağız" dediğini aktardı.

 

2014 yılında Milor'un restoranları hakkında 'yemekleri çok güzel' yazısı yazdığını, ancak o tarihten sonra mekana gelmediğini ifade eden Öncül, Milor'un Twitter hesabında belirttiği ses kayıtlarını da açıklamasını istedi. 

Adalar'da yaşanan 'işgal' sorununu Büyükada sakini ve akademisyen Uraz Kaspar da doğruladı. 

Denetimsizlik ve kalifiye eleman sorununa vurgu yapan Kaspar, bu tür işletmelerin 'işgaliye" adı altında belediyeye para ödediklerini söyledi.

Kaspar, Adalar Belediyesi'nin son 10 gündür bu sorunları çözebilmek için denetimlerini yoğunlaştırdığını da ifade etti. 

Ne olmuştu? 

Vedat Milor, olayı Twitter hesabından duyurmuş, "Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim. Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Düşmeme ramak kaldı" diye yazmıştı.