Haberler

Ümit Özdağ'dan Halk TV'ye tepki: A Haber, AKİT ve ATV’den hiç farkın yok; sunucu kızım, sen hiç utanmadın mı?

"Açıklayın diye sesleniliyor ama sonra  yeni bir açıklama gelmiyor"

05 Temmuz 2022 11:45

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisinin 'Konya'daki silah fabrikası' iddiasına ilişkin "Açıklasınlar diyor sayın Özdağ, peki açıklamazlarsa kendisi çıkıp açıklayacak mı?" ifadelerini kullanan gazeteci Şule Aydın'a tepki göstererek "Sunucu kızım, sen hiç utanmadın mı? Annen ve baban “Biz seni bunun için mi yetiştirdik?” diye sorunca utanmayacak mısın?" dedi. 

Özdağ, Halk TV için de A Haber benzetmesi yaptı. 

"Türkiye'de iç savaş çıkacağını" iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı'nın "iç savaş kışkırtıcılığı" suçlamasıyla hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamasının ardından  dün yaptığı basın açıklamasında bir tüfek fotoğrafı göstererek, "Konya’da üretilen bu otomatik tüfeğin kimlere, kimler tarafından dağıtıldığını açıklasınlar, yoksa biz açıklayacağız!" dedi. 

Özdağ'ın açıklamasının "Konya’da üretilen bu otomatik tüfeğin kimlere, kimler tarafından dağıtıldığını açıklasınlar" ifadelerine kadar olan bölümü Halk TV ana haber bülteninde yer aldı. Bülteni sunan Şule Aydın, haberin ardından yaptığı konuşmada "Açıklasınlar diye seslendi sayın Özdağ, peki açıklamazlarsa kendisi açıklayacak mı?  Siyasette çünkü böyle bir dil de oluşmaya başladı. Açıklayın diye sesleniliyor ama sonra  yeni bir açıklama gelmiyor. Ya da ben konuşursam deniyor ama konuşulmuyor. Özdağ'ın açıklamaları çok önemli önümüzdeki günlerde de tartışılacağa benziyor" dedi.

O anlara ilişkin görüntüleri ve kendisinin "açıklasınlar, yoksa biz açıklayacağız!" sözlerini paylaşan Özdağ, Halk TV'yi A Haber'e benzeterek "Yıllarca yandaş kanal diye A Haber, AKİT Tv’ye en ağır ve haklı eleştirileri yaptık ve yapıyoruz. Halk Tv, senin A Haber ve AKİT ATV’den hiç farkın yok. Sunucu kızım, sen hiç utanmadın mı? Annen ve baban “Biz seni bunun için mi yetiştirdik?” diye sorunca utanmayacak mısın?" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

TIKLAYIN - Ümit Özdağ'dan İçişleri Bakanlığı'na "iç savaş" yanıtı: Suriyeli uyuşturucu mafyası ülkemizde her geçen gün daha da güçleniyor