15 Temmuz 2025 13:39
T24 Video
Ümit Özdağ, AKP, MHP ve DEM Parti'yi 'DAM İttifakı' olarak tanımlayan Özdağ, bir 'anayasa pazarlığı' yürütüldüğünü öne sürdü.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına ilişkin, bu çağrının arkasında hapisteki bazı PKK mensuplarının serbest bırakılması için yapılan bir pazarlık olduğunu ileri sürdü. Özdağ, “İktidar ne kadar reddederse etsin, PKK’ya ciddi tavizler verildi. PKK yöneticilerinin, terör şeflerinin açıklamalarından da yapılan pazarlığı anayasa değişikliğiyle ilgili olduğunu kamuoyu anlamış durumda" dedi. Özdağ, DAM İttifakı olarak tanımladığı AKP, MHP ve DEM Parti'nin Türkiye için tehlikeli bir süreç yarattığını savundu.
Erdoğan'ın Kızılcahamam'da yaptığı konuşmasına atıfla vatandaşları "Türk, Kürt, Arap” şeklinde ayrıştırdığını iddia eden Özdağ, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“DAM ittifakı ülkemize hayır getirmeyecek. AK Parti’nin vatansever seçmenleri, MHP’nin ülkücü seçmenleri bu uğursuz DAM ittifakını engellemeli. Türk milleti, Türk-Kürt-Arap diye 3 cepheye bölünmeden kaya gibi tek cephe olarak inşa edilmelidir.”