Haberler

Filenin Sultanları'nda Daniele Santarelli'den fair-play örneği! Yeşil kart gördü…

17 Mayıs 2024 14:48

T24 Video

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde 1. haftanın 2'nci maçında Hollanda ile karşı karşıya geldiği maçın ilk setinde başantrenör Daniele Santarelli, blok temasını işaret etti ve hakem 'yeşil kart' gösterdi.

İlk maçta seri sona erdi

Dünya bir numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 22 maçlık yenilmezlik serisi FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasında son buldu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'ndeki ilk maçında Japonya'ya karar setinde kaybetti ve parkeden 3-2 mağlup ayrıldı.

5-0'lık seri

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda karşısında 5-0'lık seri yakaladı. Ay-Yıldızlıların 5-0'lık serisi Melissa Vargas ile Elif Şahin'in anlaşmazlığıyla son buldu. Hollanda ilk sayısını bularak skoru 5-1'e getirdi.

Santralli'den fair-play örneği

Hollanda'nın hücumunda maçın hakemleri topun dışarıya çıktığını işaret etti. A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli fair-play örneği gösterdi ve blok temasını işaret etti. Daniele Santarelli'ye hakem tarafından yeşil kart gösterildi.

aniele Santarelli

FAİR PLAY YEŞİL KART NEDİR?

Fair Play Yeşil Kart voleybol organizasyonlarında sporcuların adil bir oyuna teşvik edilmeleri için verilen bir kart. Bu uygulama kapsamında, maçlarda gerçekleşen hatalar veya belirsiz durumlar için Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ne gidilmeden önce takım oyuncularının oyundaki hatanın tespitinde hakemlere yardımcı olacak beyanlarda bulunması ile maçın başhakemi oyuncuyu Fair Play Yeşil Kart ile ödüllendiriyor.