Haberler

CHP'ye yeni katılan Sevgi Dal: Eğer İstanbul Sözleşmesi gerçekleştirilseydi benim şu an kızım yanımda olurdu

"İstanbul Sözleşmesi’ni sizin gerçekleştireceğinize inanıyorum"

18 Ağustos 2022 15:08

CHP, partiye yeni katılan üyeler için Ankara’da tören düzenledi. Partinin yeni üyelerinden Sevgi Dal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende, “Ben, kızımı kadın cinayetine kurban verdim. Boğularak, eşi tarafından öldürüldü. Eğer İstanbul Sözleşmesi gerçekleştirilseydi benim şu an kızım yanımda olurdu. Ben, siz başımıza geldiğiniz zaman İstanbul Sözleşmesi’ni sizin gerçekleştireceğinize inanıyorum” dedi.

CHP, bugün Ankara’da üye katılım töreni düzenledi. Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende, AKP ve MHP’den ayrılarak CHP’ye üye olanlara rozetleri takıldı. Yeni üyelerden Sevgi Dal, şöyle konuştu:

"Ülke, yabancılara peşkeş çekildi"

"Ben, yıllardır AKP’ye oy verdim. AKP üyesiydim ve AKP’den CHP’ye geçiş sebebim, Türkiye’nin çıkmaza sürüklenmesi. Hepimiz iki yıl içinde yoksullaştık. Ülke, yabancılara peşkeş çekildi. Türkiye satıldı. Yoksulluk, adaletsizlik aldı başını gitti ve ben bundan sonra CHP’ye katılmaya karar verdim.

İstanbul Sözleşmesi’ne değinmek istiyorum. Ben, kızımı kadın cinayetine kurban verdim. Boğularak, eşi tarafından öldürüldü. Eğer İstanbul Sözleşmesi gerçekleştirilseydi benim şu an kızım yanımda olurdu. Ben, siz başımıza geldiğiniz zaman İstanbul Sözleşmesi’ni sizin gerçekleştireceğinize inanıyorum. Bu zor şartlar altından bana ve benim yanımda olan il başkanım Mehmet Tahtasız Bey’e ve kadın kollarına da sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bu partide ben güven, sevgi, saygıyı gördüm ve katılmaya karar verdim"