Ne Oluyor?

"10 Ekim katliamını IŞİD yaptı, Türkiyeli Müslümanlar bunun için ne yaptı; bizi bir araya getirebildi mi?"

Akademisyen Ayşe Çavdar Şirin Payzın'a konuştu.

18 Mart 2019 13:15

Yeni Zelanda’da camiye düzenlenen saldırı Türkiye’deki seçim konuşmalarının merkezine oturdu. Medeniyetler çatışması, Haçlı seferleri üzerinden kurgulanan seçim söylemlerinin, bu saldırıdan yola çıkarak Hristiyanların ve Batı'nın hedef alınmasının, ırkçılığı körükleyen açıklamaların nasıl sonuçlar doğurabileceğini Şirin Payzın akademisyen Ayşe Çavdar’la konuştu.

Çavdar, Türkiye ve Avrupa toplumlarını yakından tanıyan, Batı'nın İslam algısı üzerine akademik çalışmalar yürüten bir isim.

İslamofobinin var olduğunu ancak İslam dünyasının da İslamofobinin yükseliş nedenlerini tartışması gerektiğini söyleyen Çavdar, Yeni Zelanda'daki saldırıyla ilgili Türkiye'nin de kendisine sorması gereken sorular olduğunu söyledi

Batı'nın Yeni Zelanda'da yaşayan katliama ses çıkardığını ifade eden Çavdar " 10 Ekim Ankara katliamı için, Suruç  için Türkiyeli Müslümanlar ne yaptılar ki, IŞİD'in yaptığını biliyorduk. O bizi bir araya getirebildi mi ki Batı'nın böyle bir durum karşısında Müslüman dostları için bir araya gelmesi bekleyelim."