Diğer

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Rio’yu aratmadı

21 Nisan 2024 11:53

T24 Video

Adana'da 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, rengarenk görüntüleriyle dünyaca ünlü Rio Karnavalını aratmadı.

Adana’yla özdeşleşen Portakal çiçeği kokusunun, insanlarda yarattığı güzel duyguları tüm Türkiye’ye yayma fikriyle ortaya çıkan ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’da başladı. Bugün sona erecek karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye’nin tek sokak karnavalı olarak tanımlanan Portakal Çiçeği Karnavalı kortejine birçok okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından binlerce kişi katıldı. Korteje katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a çok sayıda ünlü isim eşlik etti. Renkli kostümleri,  rengarenk boyanmış yüzleri ve portakal çiçeği temalı şapkalarıyla korteje katılanlar Adana sokaklarını gök kuşağının tüm tonlarıyla canlandırdı.

Atatürk Parkı’nda başlayan korteje katılanlar Uğur Mumcu Meydanı’na kadar karnavalı izleyenleri selamladı. Kortej gruplarının bazıları güzergahtan üstü açık otobüsler ve traktörlerle geçtiği kortejin yarattığı renk seli  havadan da görüntülendi.

Karnaval kapsamında Adana’nın önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu “Portakallı Lezzetler Yarışması” düzenlendi. Kostüm giyen mankenlerin yürüyüşle renk kattığı "Portakallı Lezzetler Yarışması’nın ardından gerçekleştirilen etkinlikte de Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.

Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Rengarenk Fest" etkinliği düzenlendi. Atatürk Parkı'ndaki etkinlikte ziyaretçilere farklı renklerde toz boyalar püskürtüldü.

Büyükşehir Belediyesince Seyhan Nehri'nde düzenlenen etkinliklerde, amatör lig sporcuları suda kurulan platformda voleybol ve tenis oynadı.