Dünya

Zelenski, üst düzey Ukrayna yönetiminde değişime gidecek

05 Şubat 2024 08:36

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Başkomutanı'nı kovmaya hazırlandığına dair spekülasyonlar devam ederken, üst düzey yönetiminde değişikliğe gitmeyi planladığını söyledi. 

Zelenski, "Bu kimin Ukrayna'ya liderlik edeceği ile ilgili bir soru. Bir sıfırlamaya ihtiyaç var. Sadece ordu tarafından söz etmiyorum, birkaç eyalet liderinin de değişmesi gerekiyor" dedi. 

Ukrayna'da savaş devam ederken, Zelenski ile Başkomutan Valeri Zalujni arasındaki gerilim ülke basınının ana gündem maddelerinden biri. İki lider, bu ay ikinci yılını dolduracak savaşın yönetilme şekli konusunda fikir ayrılığına düştü. Zelenski'nin haftalardır Zalujni'yi görevden almaya çalıştığı ancak Başkomutan'ın direndiği belirtiliyor.

Zelenski, pazar günü verdiği söyleşide Rusya'yla mücadeleyi ateşlemek için tek kişinin değişmesinin yeterli olmayacağını ifade etti.

İtalyan devlet televizyonunda kendisine Zalujni sorulduğunda Zelenski, "Yenileme derken aklımda sadece tek bir kişiyle sınırlı olmayan, ülkenin gittiği yönü belirleyecek ciddi bir şey var" dedi. 

Zelenski, "Savaşı kazanmak için hepimiz aynı yönde kürek çekmeliyiz, umudumuzu kaybedemeyiz, doğru ve pozitif enerjiye sahip olmalıyız. Negatiflik evde kalmalı" diye konuştu.