Dünya

Zelenski: Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki ilerlemesi durduruldu

12 Mart 2024 09:06

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'daki ilerlemesinin "durdurulduğunu" ifade etti ve askerlerinin durumunun geçen aylara kıyasla "çok daha iyi" olduğunu söyledi. 

Fransız kanalı BFM TV'ye konuşan Zelenski, "Bizim komutamız, ordumuz Rusya'nın doğu Ukrayna'da ilerlemesini durdurdu" diye konuştu. 

Washington'daki anlaşmazlıklar nedeniyle Batı'dan Kiev'e silah yardımı akışı yavaşlarken Ukrayna, geçen aylarda cephede baskıyla karşı karşıya kalmış ve Rusya'nın ilerleme kaydettiği görülmüştü. 

Pazartesi verdiği söyleşide Zelenski, "Size şöyle bir taze bilgi verebilirim: Mevcut durum, geçen üç aya kıyasla çok daha iyi" dedi. 

Ukrayna lideri, ayrıca bin kilometrenin üzerinde "güçlendirme yapısı inşa etmekte olduklarını" ifade etti. 

Güçlendirmelerle ilgili olarak Zelenski, "Bu çok karmaşık bir iş. Hem katı olmalılar hem de iklimdeki değişimlere dayanmalılar; ayrıca bu savunma hattına karşı kullanılan askeri teçhizata karşı dayanıklı olmalılar. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Ukrayna'ya Fransız asker gönderilmesi ihtimal dışı bırakılamaz" sözlerine de değinen Zelenski, "Ukrayna ayakta kaldığı sürece Fransa ordusu Fransız topraklarında kalabilir" dedi.