Politika

Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Aile Bakanı Yardımcılığı'na atandı: Kıran, Erdoğan'ın konuşmalarını hazırlayan ekipteydi

Kıran, 2018 yılında AKP'den Ordu milletvekili adayı olmuştu

06 Ocak 2024 01:00

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Zagreb Büyükelçisi olan Yavuz Selim Kıran'ı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atadı. Kıran, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde konuşmalarını hazırlayan ekibin içerisinde yer almıştı. Bir dönem Egemen Bağış’ın müşavirliğini de yapan Kıran, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın çalışma ekibindeydi. 2018 yılında AKP'den Ordu milletvekili adayı olan Kıran, aynı yıl Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede, iki bakanlığa bakan yardımcıları atanırken, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü görevden alınarak, rektörlüğe yeni atama yapıldı.

Kararnameyle, Zagreb Büyükelçisi olan Yavuz Selim Kıran'ı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ise Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Abdulkadir Polat atandı.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel görevden alınarak, yerine Prof. Dr. Semih Ekercin atandı.

Yavuz Selim Kıran kimdir?

Yavuz Selim Kıran, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine ataması yapılarak konuşmalarını hazırlayan ekibin içinde yer aldı. Daha sonra sırasıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği‘nde Egemen Bağış’ın Müşavirliği’nin yanı sıra; Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer aldı, Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı dahil çeşitli görevlerde bulundu.

2018 Türkiye genel seçimlerinde AKP'den Ordu milletvekili adayı oldu. 7 Ağustos 2018 tarihinde Dışişleri bakan yardımcısı oldu. Son olarak 2022 yılında Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı.