Yaşam

Z kuşağı erkekleri feminizmin zararlı olduğuna inanıyor

04 Şubat 2024 08:44

T24 Yaşam

Yeni bir anket, genç erkeklerin feminizmin yarardan çok zarar getirdiğine inandığına ortaya koydu. Ankete katılan dört erkekten biri, erkek olmanın kadın olmaktan daha zor olduğunu belirtti. 

King's College London'da Politika Enstitüsü ve Global Kadın Liderliği Enstitüsü tarafından yürütülen söz konusu anket, 16 ila 29 yaşları arasındaki 3 bin 600 İngiliz erkeğinin anket verilerini değerlendirdi. 

Ankete katılanların beşte biri, kendini "başarı koçu" olarak tanıtan, kadınları kendileri ile birlikte olmaya nasıl ikna edecekleri ve zorlayacakları konusunda videolar çeken sosyal medya fenomeni Andrew Tate'e olumlu baktığını söyledi. Söz konusu fenomenin şu anda Romanya'da insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlamarıyla karşı karşıya olduğu açıklandı. 

Anketin yazarı olan King's College London'daki politika enstitüsü müdürü Profesör Bobby Duffy, The Guardian'a Z kuşağının feminizm hakkındaki görüşleri söz konusu olduğunda "alışılmadık" bir nesil modeli gördüklerini söyledi. 

Genç kuşaklar yeni ortaya çıkan sosyal normlar konusunda daha rahatken; anket, Z kuşağı erkekleri arasında bunun tam tersi olduğunu gösterdi. Duffy, "Bu, gelecek nesil arasında gerçek bir bölünmüşlük riskine işaret ediyor. Bu ataerkillik ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayanan imaj; erkeklerin aynı anda baskın cinsiyet olduğu, kadınlar üzerinde güç ve nüfuz sahibi olduğu ve aynı zamanda sözde asi ve baskıcı feministlerin kurbanı olduğunu iddia ettikleri bir paradoks" dedi.