Gündem

Yüzyüzeyken Konuşuruz’un eski gitaristi hakkında 6 yıla kadar hapis istemi

Can Tunaboylu, Aybike Çelik’i darp ettiği iddiasıyla davalık olmuştu

07 Mart 2024 07:39

Yüzyüzeyken Konuşuruz’un gitaristi Can Tunaboylu’nun sevgilisi Aybike Çelik’i darp ettiğine yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. Çelik’in göz içinde kanama ve bileğinde kırık tespit edildi. Tunaboylu’nun kasten yaralama ve hakaret suçlarından 6 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Tunaboylu'nun, sevgilisi Çelik'in kendisine vurduğunu söylediği iddianamede, kollarıyla kendini koruduğu sırada elinin Çelik'e değmiş olabileceğini belirttiği anlatıldı. Tunaboylu'nun yaralama kastı ile hareket etmediğini, kendisinin de yaralanmalarının olduğunu ve daha sonra birlikte kalmaya devam ettiklerini anlattığı da iddianamede yer aldı.

Olay gecesi durumdan haberdar olan bir arkadaşlarının da eve gittiği ve bilgi sahibi sıfatıyla ifadesinin alındığını, Can Tunaboylu'nun suç işlediğinin delillerle anlaşıldığını kaydeden savcılık, 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 6 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. Ünlü solistin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Aybike Çelik'in olay sonrası çekilen fotoğraflarının dosyaya sunulduğunu belirten savcılık, Adli Tıp raporuna göre Çelik'in sol gözaltında morarma, yine sol gözünün içinde kanama, sol bileğinde kırık olduğunu kaydetti. Yaralanmasının hafif nitelikte olmadığı, vücuttaki kırığın hayati fonksiyonlara etkisinin orta derece olduğu rapor edildi.