Ekonomi

Yünsa net kârını 5 kat artırdı

Yünsa, ciro bazında ise 2021'in aynı dönemine göre yüzde 309 büyüdü

04 Kasım 2022 13:46

Yünlü kumaş üreticisi olan Yünsa’nın 2022 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlandı. Yılın üçüncü çeyreğinde 350.1 milyon TL satış hasılatı açıklayan Yünsa, ciro bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 309 bir önceki çeyreğe göre yüzde 39 büyüdü. Yünsa, net kârını ise üçüncü çeyrekte 67.2 milyon TL ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 493 artırdı.

Yünsa, 2022’nin 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre 3 kattan fazla artırarak 828.3 milyon TL’ye çıkarırken, net kârını 184 milyon TL’ye ulaştırdı.

Sürdürülebilir kârlılık hedefiyle hayata geçirilen stratejik planların iş sonuçlarına da yansıdığını belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Bir yandan teknolojiyi merkeze alan yeni yatırımlarımızla verimliliğimizi artırıyor, üretim maliyetlerimizi azaltıyor diğer yandan da iyi bir finansal yönetim sergileyerek tasarruf aksiyonları almaya devam ediyoruz" dedi.

Yünsa’nın hedeflerine doğru emin ve sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Sürmegöz, “Yurt içindeki ve yurt dışındaki pazarlarımızı her geçen gün genişletiyoruz. Amerika’dan Japonya’ya uzanan geniş bir skalada katıldığımız fuarların etkisinin yanı sıra yıllara dayanan iletişim ağımız ve ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla yılın üçüncü çeyreğinde miktar bazında satışlarımızı hem yurt dışında hem de yurt içinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 96, ihracatımızı ise yüzde 109 oranında artırmayı başardık" ifadelerini kullandı.