Dünya

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Atina, Türkiye ile ilişkilerde iyimser olmalı ancak saf davranmamalı

11 Nisan 2023 12:27

T24 Dış Haberler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina'nın Türk-Yunan ilişkileri konusunda "iyimser olurken aynı zamanda dikkatli olması ve saf davranmaması gerektiğini" ifade etti.

Pazartesi Yunanistan'da yayın yapan SKAI kanalına konuşan Dendias, "Türkiye'nin uzattığı ele Yunanistan'ın karşılık vermemesi yanlış olurdu. Başarı şansı az gelir, ama denemek ulusal görevimizdir" dedi.

Dendias, Türkiye'de 14 Mayıs ve Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden sonra tarafların masaya oturup farklılıklar konusunda, "ciddi şekilde konuşmak için" fikir birliğine vardığını bildirdi.

17 senedir tanıdığı Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla ilişkisine de değinen Dendias, "Hep onu cep telefonundan arayabilecek kadar rahat hissettim ve öyle de hissedeceğim" dedi. Dendias, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in geçen sene Kongre'de yaptığı konuşmadan sonra taraflar arası teması yasakladığını iddia ederken, bunun ilişkileri zorlaştırdığını vurguladı.