Dünya

Yunanistan'da 16 yaşında Roman çocuğun polis tarafından vurulmasının ardından protestolar

06 Aralık 2022 08:15

T24 Dış Haberler

Yunanistan'ın en büyük ikinci kenti Selanik'te, polisin benzincide ödeme yapmadan kaçan 16 yaşındaki Roman çocuğu vurmasının ardından protestolar başladı.

Hastanede tedavi gören 16 yaşındaki çocuğun durumunun kritik olduğu bildirildi. Çocuğu kafasından vurduğu belirtilen polis memuru görevden uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı.

Olayın ardından Selanik'in merkez bölgelerinde yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. ABD merkezli haber ajansı Associated Press'in aktardığına göre eylem, solcu ve anarşist gruplar tarafından organize edildi. 

Habere göre polisin çocuğu vurmasına tepki olarak düzenlenen yürüyüşte bazı protestocular mağazaların camlarını indirdi ve güvenlik güçlerine molotof kokteyli attı. Polisin de biber gazı ve ses bombaları kullandığı belirtildi.

Protestolarda kimsenin yaralanmadığı veya gözaltına alınmadığı bildirildi.

Protestodan daha önce de yüzlerce Roman, çocuğun tedavi gördüğü hastanenin dışındaki anayolu bloke ederek çöp kutularını ateşe verdi. Polis, kendilerine şişe atılınca bu grubu da dağıtmak için biber gazı ve ses bombaları kullandı.

Başkent Atina'da da yüzlerce kişi barışçıl bir eylem düzenleyerek, "Onları Roman oldukları için vurdular" yazılı bir pankart açtı. 

Yunanistan Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtilmişti. Çocuk benzinciden çıktıktan sonra meydana gelen kovalamacada polisin çocuğu kafasından vurduğu ifade edildi.