Gündem

YSK Başkanı Yener'den, oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından ilk açıklama: Süreç bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlandı

Yener, "Oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır" dedi

31 Mart 2024 17:16

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, saat 17.00'de oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Yener, "Oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır" dedi. 

Yener'in konuşmasının tamamı şöyle:

"Seçimde ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 484 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yaralananlara acil şifalar diliyoruz, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sayım döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri girilmiş olup veri akışı devam etmektedir.

YSK siyasi partilerimizle tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli idareler genel seçimlerinin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, bu yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde daha önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.