Gündem

Yöneylem Genel Koordinatörü Kömürcü'den "Türkiye Vizyonu" yorumu: Verebilecekleri en çarpıcı görüntü buysa buradan bir şey çıkmaz

29 Ekim 2022 11:39

Yöneylem Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, partisinin Türkiye'nin Yüzyılı programını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını değerlendirdi. Kömürcü, "Verebilecekleri en çarpıcı görüntü buysa buradan bir şey çıkmaz" dedi.

Erdoğan dün Ankara Spor Salonu'nda “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu açıkladı. Cumhuriyet'in 100. yılına vurgu yapılan programda Erdoğan konuşmasında somut projelere yer vermeyip "Seçim tarihine kadar elbette milletimizle paylaşacağımız yeni projelerimiz olacaktır. Bugün sizlere sadece, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ruhunu, felsefesini, özünü anlatmak istiyorum" dedi. 20 yıllık iktidar süresince yaptıkları projelerden bahseden Erdoğan seçim sonrası Anayasa değişikliğini işaret etti. Başörtüsünü yasal güvenceye alacak teklifin de önümüzdeki hafta Meclis'e geleceğini duyuran Erdoğan, "Bir hak olan bu konunun ülkemizin gündeminden, inşallah tamamen çıkmasını sağlayacağız" diye kaydetti.

TIKLAYIN - Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesini açıkladı: Aileyi sapkın akımlardan koruyacak yeni bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık

Erdoğan'ın konuşmasını Yöneylem Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, Gerçek Gündem'e değerlendirdi. Gerçek Gündem’in haberine göre Kömürcü, Erodğan'ın konuşmasında yeni bir şey duyulmadığının altını çizdi. Kömürcü, "Bir süredir devam eden propaganda makinesinin artık tüm gücüyle çalıştığını görüyoruz. Siyasette psikolojik üstünlüğün kimde olacağını göstermek adına yapılan bir şey. 'Biz kaybetmeyiz. Biz kazanacağız' algısını seçmenlere yerleştirmek için yapılan bir şov" değerlendirmesinde bulundu.

“Çok güçlü, insanları heyecanlandıran bir konuşma görmedim”

Kömürcü, "Bunu bir seçim kampanyası olarak değerlendirdiğimizde de çok güçlü, insanları heyecanlandıran bir konuşma görmedim açıkçası. Son aylarda söylem üstünlüğü muhalefetten iktidara geçmiş gibi ama seçmenlerin oy tercihini değiştirecek bir hamle olarak görmemek lazım" diye konuştu.

"20 yılın sonunda topluma anlatacak yeni hikâye bulamıyor”

Kömürcü şöyle devam etti:

"20 yıllık iktidarının sonunda hem AKP hem Erdoğan artık topluma anlatacak yeni bir hikaye bulamıyor. Artık tüm hikayeler tükendi. Aartık bildiğimiz milliyetçi, muhafazakâr, güvenlikçi, güçlü Türkiye vurgusunun altını çizen konuşmayla aynı şekilde devam etti. Özel olarak bir yeni anayasa vurgusu var ama o seçim sonucu ne olacak kimsenin bilmediği bir şey. O yüzden çok da gerçekçi bir iddia değil. Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'e geleceğini söyledi. O artık günlük siyasetin bir parçası oldu. Gerçek bir tartışma olmaktan çıktı.

Türkiye vizyonunun kutuplaştırıcı olmayacağını, nefet söylemi olmayacağını söyledi ama olmayacak dediği şeyler var olan Erdoğan siyasetinin tarifi. Yıllaarca kez dinlediğimiz konuşmanın tekrarı gibi."