Gündem

YKS ek tercih kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır?

YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS ek tercih kayıtları gündeme geldi. YKS ek tercih kayıtları ile ilgili detaylar merak edildi. Kayıt yaptıracak öğrenci adayları, YKS ek tercih kayıtlarının ne zaman olduğunu ve nasıl yapıldığını merak etti. Peki, YKS ek tercih kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır?

20 Eylül 2022 14:59

YKS ek yerleştirme tercihleri, 7-13 Eylül'de sona ermişti. ÖSYM tarafından YKS ek yerleştirme sonuçları erişime sunuldu. YKS ek yerleştirme sonuçlarının 19 Eylül'de açıklanmasının ardından YKS ek yerleştirme kayıtları gündeme geldi. Kayıt yaptıracak öğrenciler, YKS ek yerleştirme kayıtları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, YKS ek tercih kayıtları ne zaman nasıl yapılır?

YKS ek tercih sonuçları nereden öğrenilir?

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 7-13 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınan ek tercih işlemlerinin ardından adaylar merak içerisinde tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı. YKS ek tercih sonuçları az önce ÖSYM tarafından erişime açıldı.

Adaylar YKS ek tercih sonuçlarını sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecek.

YKS ek tercih kayıtları ne zaman?

YKS ek yerleştirme elektronik kayıtları, 25 Eylül - 28 Eylül, YKS üniversitede ek yerleştirme kayıtları ise 26 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YKS ek tercih kayıtları nasıl yapılır?

İlk aşamada online kayıt yaptıracak öğrenciler, e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden işlemlerini yapacak.

Üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler?

''Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.''