Gündem

Yılmaz Özdil: Ailenle, çoluğunla çocuğunla iyi bayramlar Sedat Peker

"Lafı hiç eğip bükmeden yürekten teşekkür borçluyuz"

02 Mayıs 2022 16:17

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, "Tam bir yıl oldu, bugün, tarihi aydınlanma döneminin, namuslu/namussuz turnusolunun yıldönümü, lafı hiç eğip bükmeden yürekten teşekkür borçluyuz… Ailenle, çoluğunla çocuğunla iyi bayramlar Sedat Pekerdedi.

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in bayramını Twitter hesabından paylaştığı mesajla kutladı. Özdil, Sedat Peker'in Youtube videolarındaki görüntülerinden birini fotoğraf olarak paylaştı.

Sedat Peker daha öncesinde de Twitter'da Yılmaz Özdil'i etiketleyerek, "Size sözüm olsun, bir oğlum daha olursa ad olarak kendisine sizin isminizi vereceğim." açıklamasını yapmıştı. 

Peker'in Twitter'dan 30 Eylül'de yaptığı paylaşımı şöyle: 

"Yılmaz Ağabey (Özdil) artık şundan eminim ki siz tanıdığınız olmasa da haksızlığa uğramış hiç kimseyi asla yalnız bırakmazsınız. Size sözüm olsun, bir oğlum daha olursa ad olarak kendisine sizin isminizi vereceğim. Bu isim size yakıştığı gibi inşallah ona da yakışır."

Ne olmuştu? 

Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi tarafından tweet'lerinin engellendiğini duyuran Sedat Peker, Gazeteci Erk Acarer aracılığıyla hakkındaki gelişmeleri aktararak, iddia serilerine Twitter'dan devam etmişti. Acarer'in bu hamlesi "gazetecilik mi, değil mi" şeklinde tartışma konusu olurken, medya ombudsmanı Faruk Bildirici ise Acarer'in yöntemini eleştirmişti. 

"Sedat Peker’in açıklamalarına gazetecilik faaliyeti değil diyen gazetecilerin matbaada paspas yapması bile sakıncalıdır"

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'den ise Sedat Peker'e dün Twitter'dan destek geldi. Özdil, Erk Acerer'in Peker'in tweet'lerini atmasının tartışıldığı süreçte "Sedat Peker’in açıklamalarına gazetecilik faaliyeti değil diyen gazetecilerin, yazıişlerini filan boşver, matbaada paspas yapması bile sakıncalıdır…” ifadelerini kullanmıştı.