Dünya

Yıllarca Lübnan'da rehin tutulan ABD'li gazeteci Terry Anderson 76 yaşında hayatını kaybetti

22 Nisan 2024 12:07

T24 Dış Haberler

Lübnan iç savaşı sırasında yaklaşık 7 yıl boyunca rehin tutulan ABD'li gazeteci Terry Anderson, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Anderson, 1985 yılında Lübnan rehine krizi olarak bilinen olay sırasında İslamcı militanlar tarafından yakalandığında Associated Press'in Orta Doğu baş muhabiriydi.

Anderson'ın kızı, Pazar günü New York Greenwood Lake'teki evinde öldüğünü söyledi.

Sulome Anderson, yaşanan çetin sınavdan sonra son yıllarda huzur bulduğunu söylerken, "Kendisine kahraman denilmesinden hiçbir zaman hoşlanmadı ama herkes ona bu şekilde hitap etmekte ısrar etti" dedi.

Anderson, "Babam esaret altında kaldığı süre boyunca aşırı acılar yaşasa da, son yıllarda sessiz ve rahattı. En kötü deneyimiyle değil, Vietnam Çocuk Fonu, Gazetecileri Koruma Komitesi, evsiz gaziler ve yaptığı birçok insani çalışmayla hatırlanmayı seçeceğine eminim" diye konuştu. 

Anderson, 1991'de iç savaşın sona ermesiyle serbest bırakıldı. Kaçırılmasından kısa bir süre sonra dünyaya gelen kızıyla ilk kez 6 yaşındayken tanıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra Anderson, 2015'te emekli olmadan önce New York'taki Columbia Üniversitesi de dahil olmak üzere çeşitli ABD kolejlerinde gazetecilik dersleri verdi.

Ayrıca esaret altında geçirdiği zamanı ayrıntılarıyla anlatan çok satan bir otobiyografi olan Den of Lions'ı kaleme aldı.