Gündem

Yıldıray Oğur: Kendisini fena halde hizip kavgaları ve vekalet savaşlarına kaptıranlar artık tedavisi zor pelikan virüsünü kapmış halde

"Vekalet savaşları yavaş yavaş başlamış durumda"

30 Kasım 2022 09:32

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Altılı Masa ve muhalefet blokunda "ortak cumhurbaşkanı adayı kim olacak" sorusunda fikir birliği olmadığını belirterek, "Sabah akşam her yerde bu mesele konuşuluyor ama kamusal alanda, ana akım medyada, siyasi zeminlerde açıkça konuşulamıyor.

Çünkü haklı olarak böyle bir açık tartışma muhalefetin zor elde edilmiş birliğine, Altılı Masa’daki uyuma zarar verebilir, iktidar bloğu bütün seçim kampanyasını bu iç sürtüşme üzerine kurabilir ve bu tartışma hayati bir seçimin kaybına neden olabilir" diye yazdı.

Günlerdir süren Yavuzağıralioğlu-Engin Altay tartışmasından sonra İmamoğlu-Kaftancıoğlu tartışmasının başladığını kaydeden Oğur, "Anlaşılan cumhurbaşkanı adayını açıklamamak da potansiyel cumhurbaşkanı adaylarını yıpratmaya başladı. Durumdan vazife çıkaran ya da vazife verilen zamane pelikanları sahne almış, vekalet savaşları yavaş yavaş başlamış durumda.

Kendisini fena halde hizip kavgaları ve vekalet savaşlarına kaptıranlar artık tedavisi zor pelikan virüsünü kapmış halde. Onlar için artık en büyük düşman iktidarın cumhurbaşkanı adayı değil, muhalefetin rakip cumhurbaşkanı aday adayları.
" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...