Gündem

Yıldıray Oğur: Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'nu kimliği üzerinden hedef alması nefret suçu tariflerine girebilirdi ama Türkiye’de nefret suçundan ancak fırıncıları gözaltına almak mümkün

"Zaten Bahçeli için bu bir çeşit milli spor"

09 Kasım 2022 08:04

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, AKP'nin HDP'yi ziyaret etmesi için kullandığı "Doğal ve doğru bir adımdır" açıklamasını değerlendirdiği yazısında, "HDP, Bahçeli’nin kapatmazsa kapatmakla tehdit ettiği AYM’nin önündeki kapatma davasında savunmasını ülkenin en milliyetçi partisinin liderinin bile kendilerini Meclis’te görüşülmesi doğal ve doğru olan bir siyasi parti olarak gördüğü, 2019 İstanbul seçimlerinde de Öcalan’ın çağrısını dinlemedikleri için Bahçeli tarafından suçlandıkları üzerine kurabilir.

İYİ Partililer de Habur, Oslo, Megri Megri dediler dilini, en öz hakiki milliyetçi parti biziz iddiasını bırakıp eski liderlerinden biraz pragmatizm ve iyi siyaset dersi almalılar. Çünkü seçimlere kadar HDP'lilerden namahrem gibi kaçsalar da seçimlerden sonra parlamenter sisteme geçip, Meral Akşener’i Başbakan yapmak istiyorlarsa HDP genel merkezine benzer ziyaretler yapmaları gerekebilir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu etnik kimliği ve Dersimliliği üzerinden hedef almasının nefret suçu tarifine girebileceğini belirten Oğur, "Ama Türkiye’de nefret suçundan ancak fırıncıları gözaltına almak mümkün.

Zaten Bahçeli için bu bir çeşit milli spor. Daha önce de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Kürtlüğü, gazeteci Abdülkadir Selvi’yi Aleviliği üzerinden hedef almıştı." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...