Gündem

Yıldıray Oğur: Anayasal toplantı hakkını bile lağvetmiş devletin resmi kanalı başka bir ülkedeki protesto gösterilerini özgürce izlemek için sahada

05 Temmuz 2023 08:08

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Fransa'da yaşanan olayları izleyen TRT muhabirinin sık sık Batı dünyasının çifte standartlarını eleştirdiğini belirterek, "Ama Batı’nın çifte standardını teşhir etmeye çalışırken teşhir ettiği çifte standartın farkında bile değil. Neredeyse anayasal toplantı gösteri yürüyüş hakkını bile lağvetmiş bir devletin resmi kanalı başka bir ülkedeki protesto gösterilerini özgürce izlemek için sahada.

Ama 1993’den beri her cumartesi yakınlarının akıbeti için gösteri yapabilmiş Cumartesi Anneleri’nin bile artık her cumartesi gözaltılara biten ve iki akbil basarak gidilebilen gösterisi için sahada değil" dedi.

Oğur, yazısında, İktidara yakın medya kuruluşlarının Paris'te yaşananları izlemesinin sebebinin gazetecilik aşkı olmadığını kaydederek, "Basit bir rövanş arzusu, ‘düşmanı’nı, senden daha gelişmiş bir ülkeyi zor durumda görme zevkini yaşamak ve yaşatmak, Batı ile olan karmaşık aşk-nefret, eziklik-kibir duygularını tatmin bu" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...