Gündem

Yerli hava savunma füzeleri için seri üretim sözleşmesi imzalandı

15 Aralık 2023 20:38

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları kapsamında üretilen hava ve füze savunma sistemleri Siper Ürün-1 ve Hisar için seri üretim sözleşmesi imzalandı.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Savunma bakan yardımcıları ve savunma sanayisi sektör temsilcileri katıldı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin yerli teknoloji hamleleri doğrultusunda kritik teknolojilerin üretim üssü haline geldiğini söyledi. Yerli imkanlarla geliştirilen bölge ve hava füze sistemi Siper'in sahip olduğu uzun menzil yeteneği ile alanındaki ihtiyaçları karşılayacak kritik önemde bir proje olduğunu belirten Güler, Siper siteminde kullanılacak Hisar füzesinin de azami oranda milli olarak geliştirildiğini aktardı. 

Ardından, proje ortağı şirketlerle sözleşme imzalandı. Siper hava savunma sisteminin maketi Bakan Güler'e hediye edildi.