Gündem

Gülşen'i "katli vaciptir" diye hedef gösteren Yeniden Refah Partili Yıldız, 'hesabın kendisine ait olmadığını' söyledi

Şarkıcı Gülşen, imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle  "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklandı

26 Ağustos 2022 10:43

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Yıldız, tutuklanmasına neden "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" açıklaması nedeniyle şarkıcı Gülşen’i hedef gösterdi. Yıldız, Twitter'da "Bu kadının katli vaciptir” paylaşımını yaptı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Basın Danışmanı Şerif Varol, Ömer Yıldız’ın partinin temsil makamında olmadığını ve kesin ihraç talebiyle disipline sevk edileceğini söyledi.

Dört ay önce konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, dün gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği'nce, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklandı. 

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Yıldız, Gülşen’in tutuklanmasından önce sosyal medyada tepki toplayan paylaşım yaptı. 

Yıldız paylaşımında "Bu kadının katli vaciptir. Gülşen Tutuklansın" ifadesini kullandı.

Yıldız,  büyük tepki çeken paylaşımını kısa süre sonra sildi.

 

Tweet'i kendisinin atmadığını savundu 

Şerif Varol’un euronews’e verdiği bilgiye göre ; Yeniden Refah Partisi eski Kağıthane İlçe Başkanı Ömer Yıldız parti savunmasında tweet'in kendisi tarafından atılmadığını ve hesabın kendisine ait olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili parti avukatlarının çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Varol, yapılan açıklamanın parti görüşünü temsil etmediğini de sözlerine ekledi.

Parti olarak yapılan toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren bu açıklamaları kabul etmediklerini belirten Şerif Varol, gereken hukuki prosedürün işlemesi gerektiğini söyledi.

 

TIKLAYIN - Gülşen ne dedi, hakkında neden soruşturma başlatıldı?

TIKLAYIN | Gülşen sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklandı!

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan Gülşen tepkisi: Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır?

TIKLAYIN | Mehmet Y.Yılmaz yazdı:İslamcı faşistlere durmak yok!

TIKLAYIN | Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Gülşen’in tutuklanmasına tepki: Boyun eğmedik, eğmeyiz!

TIKLAYIN | Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler büyüyor: "Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı; çocuklara tecavüz edenler "Bir kereden bir şey olmaz" diye aklandı!"

TIKLAYIN | Bakan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu 'kınadı': "Kin, nefret ve ayrımcılık diliyle hitap edene sahip çıkarak mı CHP imam hatiplilerle helalleşecek?"

TIKLAYIN | Gazeteci Barış Pehlivan: Gülşen'i tutuklatan savcı göreve başlayalı daha bir yıl bile olmamış; aynı savcı Sedef Kabaş'ı gözaltına aldıran savcıdır

TIKLAYIN - Köşe yazarları, Gülşen'in tutuklanması hakkında ne dedi?