Gündem

Yeni Şafak yazarı Ünlü: Kamuda birden fazla maaş alanların durumu yeniden değerlendirilmelidir

"Bu ücretlere çeki düzen verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir"

05 Ağustos 2019 07:46

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, kamuda birden fazla maaş alanların durumlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ünlü, KHK'lar ile çift maaş almanın kısıtlandığını hatırlatarak belediye başkanlarının bu kısıtlamaya tabi olup olmadığını anlattı. "Bu konuda kapsamlı ve ciddi bir çalışma yapılmasının kaçınılmaz olduğunda fikir birliği oluşmuştur" diyen Ünlü, "Bu ücretlere çeki düzen verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir" ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN: Fatmanur Altun'dan '4 maaş' savunması: Devlet adamlarının yediklerini içtiklerini sorgulatmaya çalışanlar halkı düşünenler değildir

Ünlü'nün Yeni Şafak'ta yayımlanan bugünkü (5 Ağustos 2019) yazısının bir bölümü şöyle: 

Bugünlerin revaçtaki konusu kamu görevlilerinin özellikle de belediye başkanlarının birden fazla yerden maaş almasıdır. 631 sayılı KHK’de değişiklik yapılana kadar birçok kamu kurumu ve iştiraklerinden değişik adlar altında ücret alınabilmekteydi. 631 sayılı KHK’de yapılan değişiklikle önce bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenebilmesi sağlandı. 666 sayılı KHK ile de 15.01.2012 tarihinden itibaren de çift maaş alma daha da kısıtlandı. Belediye başkanlarının bu kısıtlamalara tabi olup olmadıklarını, bu durumun istisnalarını ve konunun inceliklerini örneklerle izah etmeye çalışacağız.

(....)Bu konuda kapsamlı ve ciddi bir çalışma yapılmasının kaçınılmaz olduğunda fikir birliği oluşmuştur. Milyonlarca asgari ücretlinin çalıştığı bir ülkede vicdanları yaralayacak şekilde alınan yüksek ücretlerin yanında bir de birden fazla yerden yüksek tutarlı yönetim kurulu ücreti alınması iyice rahatsızlık oluşturmaya başlamıştır. Hem bu ücretlere çeki düzen verilmesi hem de bu ücretlere tavan konulması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Yazının tamamı için tıklayın