Gündem

Yeni Şafak yazarı Saydam: Yazıda, “Kimse kimseyle görüşmesin” denilmiyor, ancak bu işten alınan İBB Başkanı ve partisinin yönetimi olmuş

07 Temmuz 2022 09:24

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, bugünkü yazısında, muhalefetin, belediye başkanlarının yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşmesinin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasına gösterdiği tepkiyi değerlendirdi.

TIKLAYIN - Valilik, İBB'ye yazı gönderdi; belediye başkanları dahil üst düzey devlet zevatının yabancı diplomatlarla görüşmesi Dışişleri iznine bağlanmış

Muhalefetin en temel vazifesinin eleştirmek olduğunu yazan Saydam, “Ancak bunu devletin ve kurumlarının altını oyarak yapmak ‘meşru’ ve ‘hukuki’ olması gereken, Türkiye Cumhuriyeti kanunları ile kurulmuş, TBMM’de milleti temsil yetkisine sahip bir siyasi partiye yakışmaz. Muhalefet, ülkemiz siyasal sisteminin ayrılmaz ve kıymetli bir parçasıdır. Buna uygun davranmaları gerekir… Ancak önümüzdeki tablo, ne yazık ki bundan çok uzak… Sosyal medyada takma isim ve sahte fotoğraflarla ‘eylem yapan’ trollerden farksızlar… Onların gerçek kimliklerini saklama sebebi tam da bu değil midir?.. O kadar absürt eleştirilerle, iddialarla ortaya çıkıyorlar ki bunu ‘tanınmadan’ yapmak istiyorlar… Bu saçmalıkları hukuk ya da toplum önünde kendi kimlikleriyle sahiplenmeyecek kadar ‘akıllılar’…” diye yazdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanması ile ilgili  "Merkezi idarenin toplum nezdindeki çürümüşlüğünü göstermek dışında anlamı yoktur"  ve CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Bizim belediye başkanlarımız sarayın memuru değil, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir!” açıklamasına yer veren Saydam, özetle yazına şöyle devam etti:

"Durumu çarpıtmak, kararı ve vereni itibarsızlaştırmak için daha ne diyebilirlerdi acaba?..

Bakmayın “Belediyelerimiz!” diye ayaklandıklarına… Yazı açık, kapsamı bakanları, valileri de kapsayan biçimde çok daha geniş… Ancak bu işten alınan İBB Başkanı ve partisinin yönetimi olmuş.

Yazıda, “Kimse kimseyle görüşmesin” denilmiyor, yabancı temsilcilerin randevu talepleri söz konusu olduğunda Dışişleri’nin görüşünün alınması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi belirtiliyor…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - İBB'ye gönderilen 'Büyükelçilerle görüşmeye Dışişleri izni zorunluluğu' yazısı tartışma yarattı