Seçim 2023

Yeni Şafak yazarı Orakoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı projesini “vatana ihanet” olarak tanımladı!

01 Mayıs 2023 10:32

Eski İstihbarat Daire Başkanı, Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getirme projesini, "vatana ihanet" olarak tanımladı.

Orakoğlu, yazısında, "ABD aleyhtarlığının yüzde 80’lerde olduğu Türkiye’de Kılıçdaroğlu’nun 2023 seçimlerini kazandıkları takdirde ABD Şirketi SİERRA NEVADA ile Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay projelerinin merkezi haline getirme teşebbüsü düpedüz vatana ihanettir. Şöyle ki ABD Başkanı Biden’in Türkiye’deki iktidarı muhalefete destek vererek 2023 seçimlerinde yıkarak Başkan Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırma vaadi ile birebir örtüşmektedir. 2023 çifte seçimlerinde 15 Mayıs sabahında veya sonrasında ABD’nin darbe teşebbüsünde bulunacağına yönelik bazı ihtimaller bazı ilgili bakanlarca bile ifade edilirken, Kılıçdaroğlu’nun bu girişimi ABD’nin Türkiye’deki yapılması çok zor alan darbe girişimine açıkça çanak tutması, kolaylaştırması anlamındadır" görüşünü savundu. 

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı projesi

Kılıçdaroğlu, 27 Nisan 2023'te sosyal medya hesabından yayınladığı, "Atatürk Havalimanı" başlıklı videoda, Atatürk Havalimanı'nın havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyurmuştu. Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile de görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Amerikalılar, bizim evlatlarımızdan bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyorlar" demişti. Kılıçdaroğlu, projenin iki isimle birlikte gerçekleştirileceğini söyleyerek, "kendi mekiklerimizi geliştireceğiz" ifadesini kullanmıştı.