Gündem

Yeni Şafak yazarı: Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin dişe dokunur delil yok

"Suçu ispat edilemedikten sonra devletin Kavala’yı kilit altında tutma gibi bir hakkı olamaz"

24 Temmuz 2019 11:32

Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak, "Osman Kavala’nın Gezi eylemlerini finanse ettiği ve örgütlediği ileri sürülüyor ama delil diye sunulan telefon kayıtlarının tamamı protestolar başladıktan sonra yapılan görüşmelerden oluşuyor. Ayrıca iddianamede Kavala’nın herhangi bir yere para aktarımı yaptığına dair bir delil de yok" dedi. Albayrak, suçlamalar doğru ise savcılığın bunu somut delillerle ispat etmek zorunda olduğunu dile getirdi. Albayrak, "Kavala’nın bahsi geçen suçu işlediği ispat edilemedikten sonra, Türkiye eğer bir hukuk devletiyse, devletin Kavala’yı kilit altında tutma gibi bir hakkı olamaz" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN: Osman Kavala’nın eşi Prof. Ayşe Buğra, Ertuğrul Özkök’e mektup yazdı: “Kocam niye 21 aydır dört duvar arasında?”


Albayrak'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sözün özü, iddianamdede, Osman Kavala’ya yönelik, Açık Toplum Vakfı üzerinden Soros’la bağlantılandırılarak Gezi’nin organizatörlerinden olduğu, 15 Temmuz Darbesi ve PKK ile ilişkili olduğu, FETÖ ile işbirliği halinde çalıştığı gibi çeşitli suçlamalar var. Ancak bunlar hakkında tek bir dişe dokunur delil sunulmuyor. İddianamenin, soruşturmayı başlatan FETÖ’cü savcı –sonradan yurtdışına kaçan- Muammer Akkaş, nasıl yazdıysa, küçük değişiklikler dışında o şekilde kaldığı söyleniyor.

“Hukuk herkese lazım” sözü, içi boş bir tekerleme değil. Bu yüzden; düşmana karşı bile adil olmak, her durumda hukuk ilkelerine riayet etmek, temelsiz bir takım iddialarla hayat karartmaktan vazgeçmek gerekiyor, vesselam…"

TIKLAYIN: Gezi davası | Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verildi

Yazının devamı için tıklayın