Gündem

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Türkiye’nin tarım stratejisizliği, kapkaççıları ülkenin altını oyacak bir ekonomi geliştirmeye itiyor

“Türkiye, acilen güçlü tarım stratejisi ve etkili fiyat politikası geliştirmeli!”

29 Temmuz 2022 09:59

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, İstanbul'da 22 Temmuz’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması değinerek, “Gıda meselesi bir millî güvenlik meselesidir artık” dedi.

Gıda felaketinin yaşanacağının iki yıldır konuşulduğunu ve Türkiye’nin tarımda gayr-ı millî adımlar attığını, hayvancılığı bitiren politikalar izlendiğini daha önce de yazdığını ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin tarım stratejisi yok! Var olan tarım stratejisi/sizliği, fırsatçıları, kapkaççıları ülkenin altını oyacak bir tarım ekonomisi geliştirmeye itiyor: Daha kârlı diye en değerli tarım ürünlerimiz ihraç ediliyor dışarıya, ülkenin tarım ürünlerinde büyük bir felâketle karşılaşma ihtimali en azından bazı üreticileri, etkili üreticileri, kapitalist, ruhsuz tipleri hiç ilgilendirmiyor bile!

Bu mesele, tarım ve gıda ile ilgili sorunlar asla küçümsenmemeli!

Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını eksene alan güçlü ve derinlikli bir tarım ve gıda stratejisi geliştirilmeli. Üreticinin ürünlerini iç pazarda satmasını sağlayacak stratejilere ağırlık verilmeli daha fazla geç olmadan.

İkinci olarak, güçlü stratejik aklın ve politikanın olmamasından kaynaklanan fiyat artışlarındaki anormalliklere aslâ göz yumulmamalı! Kriz ortamını fırsata çeviren kapitalist ve ruhsuz tipler en ağır şekilde cezalandırılmalı!

Yoksa kitlelerin sokaklara dökülmesi projesi devreye girdirilmek üzere…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın