Gündem

Yeni Şafak yazarı Acet: Kılıçdaroğlu, devlet içinde bir yerlere birtakım mesajlar veriyor, açıkça bürokratları tehdit ediyor

"Kılıçdaroğlu, belli ki, bir şifre veriyor bir yerlere"

26 Mayıs 2022 08:54

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan ailesinin ABD'de kurulan bir vakfa TÜRGEV ve Ensar aracılığı ile 1 milyar lira kaçırdığını" öne sürerek kaçmaya hazırlandığını savunduğu iddialarını kritik etti.

Kılıçdaroğlu’nun videosunun kamuoyundan ziyade, özel olarak seçilmiş bir yerlere mesaj vermek için hazırlandığı yazan Acet, “Gerçek sebep ne acaba? Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliğinin CHP’nin Maltepe mitingi için, önceden ‘Gitmeyin’ mesajı yayınlaması mıdır? Siyaset kökenli yeni ABD Büyükelçisinin son bir iki gün içinde, diğer muhalefet liderlerini turlamasına rağmen CHP’nin kapısını çalmaması mıdır, bunun sebebi? Emin değilim.” diye yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun 5 dakikalık konuşmasıyla ilgili herkesin, ‘kaçış planı’ üzerinden değerlendirmeler yaptığını, ama asıl dikkat çekici kısım orası olmadığını yazan Acet şöyle devam etti:

"Devlet içinde bir yerlere birtakım mesajlar veriyor Kılıçdaroğlu. Tehdit mesajları de denebilir bunlar. Çünkü bir süredir yaptığı gibi burada da açıkça bürokratları tehdit ediyor. Ve ilk defa ‘sarı bürokratlar’ diye bir tabir kullanıyor. İki yerde kullanıyor bu tabiri. Önce, 'Sarı bürokratlar! Sizler devleti, kanun dışı talimatlar uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz' diyor. Biraz daha konuştuktan sonra da, 'Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin, kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz' diyerek ikinci kez ‘sarılar’ ifadesini kullanıyor. Kılıçdaroğlu, belli ki, bir şifre veriyor bir yerlere. Ama bu şifrenin siyasi niteliğin ötesine giden birtakım başka yönleri de olabilir. O nedenle, titiz bir şekilde araştırılmalı, Kılıçdaroğlu’nun kimleri ne ile tehdit ettiği ortaya çıkarılmalı.”

Acet, yazısının sonunda son dönemde iktidara yönelik eleştirileriyle gündem olan TBMM Başkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yapan, AKP kurucularından Bülent Arınç’a seslendi. Acet, “Son günlerde sıklaşan açıklamalarında bütün iğnelerini ve bütün çuvaldızlarını Erdoğan ve AK Parti çevresine batıran Arınç’ın, Kılıçdaroğlu’nun bu tehditlerine dönük söyleyecek hiç sözü yok mu acaba?” diye sordu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu: Akşam 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim; Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: ABD'ye para akışı elimizde, paravan vakfın yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait!

TIKLAYIN - AKP'den Kılıçdaroğlu'na TÜRGEV ve Ensar yanıtı: İllegal yapılarmış gibi hedef gösteriyor; bu vakıfların gelir giderleri bütün ülkelerin bilgisi dahilinde

TIKLAYIN - TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması: Baştan sona FETÖ kumpasını andırıyor