Spor

Yeni Akit yazarı yine sporcuları hedef aldı: Kadına mayo, erkeğe tayt giydirmek, dövmeli sporcuyu yarıştırmak bizim geleneğimizde yok

"Sözün bittiği yerdeyiz”

04 Ekim 2019 08:12

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen yine sporcuları hedef aldığı bir yazı kaleme aldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Etnospor Festivali için  "Sözün bittiği yerdeyiz”  dedi. Gülümseyen, “Var mı bizim geçmişimizde kadını yarıştırmak veya güreştirmek. Kadına mayo, erkeğe tayt giydirmek. Olmadı devşirme adı altında, dövmeli sporcuyu piste çıkıp yarıştırmak” ifadesini kullandı.

Gülümseyen yazısında şunları söyledi: 

“Tarihini bilmeyip, geçmişine kör ve sağır olanlara, sakın ola ki aba, şalvar, yağlı güreş, cirit, rahvan gibi atlı sporları anlatmak için ‘enerjimizi’ zorlamayalım. Onların ne demek istediğinizi anlaması mümkün olmayacağından, emin olabilirsiniz” 

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN: Yeni Akit yazarı sporcuların ‘dövmesini’ yeniden gündeme taşıdı: “Kültür revizyonuna uğratıyor, caiz değil”


“Sporcuların yaptırdığı dövme caiz değil”

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, 23 Ağustos tarihli yazısında sporcuların yaptırdığı dövmelerin caiz olmadığını söyledi. Dövmenin tarihine değinen Gülümseyen, başta futbolcular olmak üzere dövmenin sporcuları kıskacı altına aldığı ve kültür revizyonuna uğrattığı görüşünü savundu. Temmuz 2014’te dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Riva'daki Hasan Doğan Millı Takımlar Kamp Ve Eğitim Tesisleri'nin açılış töreninde Galatasaray'ın millî futbolcusu 18 yaşındaki Berk Yıldız’a dövmelerini sildirme tavsiyesinde bulunmuş; Yıldız, "Dövmelerimi sildirmeyi düşünmedim ve söylemedim her birinin benim için ayrı anlamı var" demişti.

TIKLAYIN: Başbakan'ın 'dövmelerini sildir' dediği milli futbolcu: Bu benim tercihim