Seçim 2023

Yeni Akit yazarı Şanlıdağ: Benim çocuklarım da Ak Parti’yi sorguluyor ama diğer tarafta da bir umut ışığı görmüyor

“Ak Parti’nin bir dönem daha kazanması bir şey kaybettirmeyeceği gibi, düşmesi halinde de din elden gitmez”

10 Nisan 2023 10:25

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, "Kürt seçmen ile genç kuşağı öteleyen hiçbir ittifak başarılı olamaz. Ak Parti’nin her şeye rağmen bu iki kesimde bir karşılığı var. Benim çocuklarım da Ak Parti’yi sorguluyor ama diğer tarafta da bir umut ışığı görmüyor" yorumunu yaptı. 

Şanlıdağ, yazısında, "Demokraside aslolan sandık ve milletin iradesidir. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Partilerin ideolojik kimliğinin ve lider kütünün pek bir önemi kalmadı. Eski kuşakları istisna tutarsak, yeni nesil ideolojik düşünmüyor ve ötekileştirme ve kamplaşmalardan hazlanmıyor. Ötekini yok sayan, itibarsızlaştıran, hain ve nankör olarak isimlendiren partilere rağbet yok. Demokrasi, hoşgörü, adalet, hukuk ve insan haklarını önceleyen, doğaya ve çevreye önem atfeden yapılar revaçta. Yazımın başlığının biraz kışkırtıcı olduğunun farkındayım.  Ak Parti ve muhalif kapışması cümlesi yerine, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının yarışı da diyebilirdim. Lakin iki tarafta da bu hoşgörüyü göremediğim için, zahiri ve olup biteni ancak böyle tanımladım. Muhalif kesim; “bir dönem daha Ak Parti kazanırsa ülke biter algısını pompalarken, iktidar seçkinleri ve bir kısım amigoları da, Ak Parti düşerse din elden gider” korkusunu yayıyorlar. Ülkeye çok şey kazandıran Ak Parti’nin bir dönem daha kazanması bir şey kaybettirmeyeceği gibi, düşmesi halinde de din elden gitmez. Sürekli kaçtığımız şeye yaklaşıyor olduğumuz realitesini kabul edelim. Ak Parti de devlet olurken, bir zamanlar devletin kendisine yaptıklarını unutmasın ve rakiplerine öyle davransın" ifadesini kullandı. 

Şanlıdağ, şunları kaydetti:

"Erdoğan’ın seçime kadar açıklayacağı paket ve müjdeleri de hesaba katmak gerekiyor. Yaptığı hizmetleri saymıyorum bile. Onları başlık halinde dahi yazsam, buna sütununun gücü yetmez. Cumhur İttifakı’nın tek rakibi yine kendisidir. Söylemine, siyaset diline çok dikkat etmesi gerekiyor. Muhafazakar nankörlük, beka sorunu, din düşmanları gibi argümanları kullanmaktan kaçınmalı, seçmeni diğer tarafa kanalize etmekten uzak durulmalıdır. Kürt seçmen ile genç kuşağı öteleyen hiçbir ittifak başarılı olamaz. Ak Parti’nin her şeye rağmen bu iki kesimde bir karşılığı var. Benim çocuklarım da Ak Parti’yi sorguluyor ama diğer tarafta da bir umut ışığı görmüyor. Dolayısıyla Ak Parti’nin, daha doğrusu Cumhur İttifakı’nın  bir kez daha iktidar olma ihtimali çok yüksektir."