Gündem

Yeni Akit yazarı Öztürk: Ülkemizde açlıktan, yokluktan dem vurarak siyasi rant elde etmek isteyenlerin istisnasız yüzde yüzü tokluktan bunalıma girmiş kişiler

27 Nisan 2023 10:29

Yeni Akit yazarı Yeni Akit yazarı "Ülkemizde açlıktan, yokluktan, fakirlikten dem vurarak siyasi rant elde etmek isteyenlerin istisnasız yüzde yüzü tokluktan bunalıma girmiş kişi ve kişilerdir." görüşünü savundu. 

Öztürk yazısında, "Bunların başını da ikinci dünya savaşında yoksullaşan halka rağmen, devletin sırtından zengin olan zümrenin bugün devamı olan kesimler çekmektedir.  Bayramda Anadolu’muzun bir ilçesindeydim. Sohbet ettiğimiz kendi halinde bir esnafımız, Cumhur İttifakı karşıtı varlıklı üç zengin şahısla tanıştırdı ve onlara sordu. 'Sizler geçmişten gelen zenginliğinize bugün kattığınız malınızı, mülkünüzü, traktörlerinizi, kamyonlarınızı, iş yerlerinizi bu hükümet zamanında kazanmadınız mı? Devletin tüm imkânlarından yararlandığınız halde niye münkir geliyorsunuz, sebebini açıklayabilir misiniz' dedi. Ne dediler biliyor musunuz? 'Evet, devletin çiftçiye, esnafa, tüccara, memura, işçiye verdiği her imkândan yararlandık ama bizim siyasi görüşümüz belli, yine de Tayyip Erdoğan’ı desteklemeyiz' İşte dürbünün tersinden bakmaya iki örnek. Hakikaten gerçeği inkâr, kıyameti zorlayacak kadar büyük inat! Geçelim."  ifadesini kullandı.