Gündem

Yeni Akit yazarı: Öz Erciş Seyahat'in patronları bir cevaba hazır olsunlar

"Bakalım bu piyasa şartlarında laik kalmaya ne kadar devam edeceksiniz!"

08 Kasım 2022 09:45

Yeni Akit yazarı Ali Osman Aydın, Van- İstanbul güzergahında çalışan Öz Erciş firmasının namaz molası vermesini köşesine taşıdı.

Öz Erciş firmasının yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye laik bir ülkedir” hatırlatması yaptığını yazan Aydın, “Ne alakası var ibadetle laikliğin diyebilirsiniz. Militan laiklik, olguları böyle görüyor işte. Ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede, namaz gibi günlük hayatın son derece alışıldık bir parçası için asgari düzeyde bir anlayış beklemek bile beyhude. Beyhude çünkü Kemalist hegemonya sınırlarını ta sizin kapınızın eşiğinden çekiveriyor. Kapınızı açıp bahçenize adım atmak istediğinizde de, kendi sınırlarına tecavüz edildiği iddiasıyla kıyameti koparıyor! Hiç evinizden çıkmayacak, bahçenizde dolaşmayacaksınız ki takrir-i sükun korunsun, ‘Cumhuriyet ilelebet payidar olsun’” düşüncesini dile getirdi.

 Aydın, “Öz Erciş Seyahatin patronları da bir cevaba hazır olsunlar bence. Sayılarının hiç de az olmadığını düşündüğüm namaz kılan Vanlı kardeşlerimiz, sizin gibi firmaları tercih etmeyerek sergilediğiniz saygısızlığa zarifçe mukabelede bulunacaklardır. Bunu illa yapacaklardır. Bakalım bu piyasa şartlarında laik kalmaya ne kadar devam edeceksiniz! “ diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - Şehirlerarası otobüste 'namaz molası' tartışması:  Öz Erciş Seyahat laiklik vurgusu yaptı, anayasa maddelerini hatırlattı