Politika

Yeni Akit yazarı: Kılıçdaroğlu’na operasyon çeken çekene

"Kılıçdaroğlu’na Saraçhane’de kumpas kurup sahne aldı ve benim adayım İmamoğlu diyerek bir ara ittifakı ilan etti"

21 Aralık 2022 09:34

Yeni Akit yazarı Akif Bedir, Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının ardından Altılı Masa’da, “curcuna” yaşandığına belirtti. Bedir, “Kılıçdaroğlu’na operasyon çeken çekene. Akşener, Kılıçdaroğlu’na Saraçhane’de kumpas kurup sahne aldı ve benim adayım İmamoğlu diyerek bir ara ittifakı ilan etti” dedi. 

Bedir’in, “Kod adı mağduriyet” başlıklı bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Siyaset dünyası toz duman. Benzemez kardeşler tam bir zillet curcunası yaşıyor. Altılı Masa'da yaşanan garabetler, birbirlerine attıkları çalımlar yeni birliktelikleri de beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu’na operasyon çeken çekene. Akşener, Kılıçdaroğlu’na Saraçhane’de kumpas kurup sahne aldı ve benim adayım İmamoğlu diyerek bir ara ittifakı ilan etti. Daha önce ekibine yaptırdığı ayarı bu defa ablası nidalarıyla kendisi çekti. '85 milyon arkanda' feryadıyla İmamoğlu parlatmaları, sevinç gösterileri, mağduriyet nidalarıyla hayat bulma gayreti, Kılıçdaroğlu’na karşı resmen ve alenen açılan bayrak, bunların kendi aralarında bölük pörçük olduklarının kanıtıydı.  

Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki 6’lı Masa elemanlarına can suyu gibi gelen mahkûmiyet kararı gizli ortakları HDP’yi de telaşlandırdı. 

HDP,  ‘sana İstanbul seçimini biz kazandırdık’ dedikleri Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane’de İP’i yanına alıp kendilerini yok saymasını ürkütücü bir pragmatizm olarak değerlendirdi. “

Yazının tamamını okumak için tıklayın