Ekonomi

Yeni Akit yazarı Karataş: Türkiye halen ekonomik olarak Avrupa standartlarına erişmiş değil, devam eden bir ekonomik kriz var

10 Nisan 2023 10:34

Yeni Akit yazarı İbrahim Karataş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vizesiz Avrupa vaadini eleştirirken Türkiye'nin mevcut ekonomik durumuna ilişkin olarak, "Türkiye halen ekonomik olarak Avrupa standartlarına erişmiş değil. Ayrıca devam eden bir ekonomik kriz var" tespitini yaptı. 

Karataş, yazısında, "Kapılar açılırsa bir mülteci akını olacak ve iltica edenler sadece Türkler olmayacak. Avrupalılar bu şartlar altında vizesiz seyahati kabul etmeyecek kadar zekidirler. Birileri şimdi çıkıp ekonomik şartlar için Ak Partiyi suçlamak ister. Unutulmamalı ki 2013’te kişi başına gelir 12.000 dolara dayandığında da Avrupa vizesiz seyahati kabul etmemişti. Sonra malum Gezi olayları ve onu takip eden darbeler, afetler oldu ve bu konuma geldik. İyisi mi ekonomik sorunlara hiç girmeyelim çünkü suçlayanın da masum olmadığını ispat edecek çok delilimiz var" düşüncesini dile getirdi.

Karataş, şunları kaydetti:

"Bu arada vizesiz Avrupa, mültecilerin iadesiyle ilgili anlaşmanın bir şartıydı. Türkiye üstüne düşeni yapmasına rağmen kapılar açılmadı. Çünkü Avrupa anlaşmada olmayan yeni bahaneler öne sürdü. Aslında Türkiye mültecilerin önünü kesmeyerek cevap verebilirdi ama hükümet nedense yapmadı. Halbuki bu koz kullanılabilirdi. "