Gündem

Yeni Akit yazarı Karataş: Göçmen sorununun çözümü belli, hükûmet bugüne kadar niye hamle yapmadı bilmiyoruz

Arşiv

22 Mayıs 2023 09:17

Yeni Akit yazarı İbrahim Karataş, "Göçmen sorununun çözümü belli. Hükümet bugüne kadar niye hamle yapmadı bilmiyoruz" dedi. 

Karataş, yazısında, "Türkiye, AB ile yaptığı anlaşmayı karşı tarafın anlaşmanın maddelerine uymaması nedeniyle uygulamaktan vazgeçer. AB de paniğe kapılır ve daha fazla mülteci gelmesin diye soluğu Şam’da alır. Orada ya tehditle ya da teşvikle Esed’i ikna etmeye çalışır. Böylelikle herkesin sorunu olan göçmen meselesinin çözümü için herkes elini taşın altına koyar" ifadelerini kullandı. 

"Anlaşma bozulsun derken kastımız Avrupa’yı cezalandırmak değil" diyen Karataş, yazısının devamında ise şöyle yazdı: 

"Avrupa bu meselede taraf olmasına rağmen hiç etkilenmezken Türk hükümeti büyük zarar görüyor. Anlaşma yapılmadan hemen önce az kalsın Avrupa Birliği dağılıyordu. Çünkü bazı üye ülkeler AB yönetiminin mültecileri belli oranlarda üye ülkelere dağıtılmasını kabul etmemişti. O gün hükümetimiz AB’yi belki de dağılmaktan kurtarmıştı. AB ise şimdilerde Türk hükümeti düşsün diye uğraşıyor. İroniye bakın ki anlaşmayı imzalayan Ahmet Davutoğlu da muhalefet safına geçip hükümeti devirmek için uğraşıyor. 

Özetle, göçmen sorununun çözümü belli. Hükümet bugüne kadar niye hamle yapmadı bilmiyoruz. Belki geçerli bir sebebi vardır. Ancak o sebep her ne ise ne tür bir fayda sağladı henüz çözemedik. Görünen o ki tek çare Suriye sınırından önce batı sınırlarını açmak. İsteyen istediği yere gider. Şikayeti olan varsa çözüm için harekete geçer."