Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu’ndan İyi Parti yorumu: Altı üstü, cama gelen, yorgun bir kurşun...

03 Nisan 2023 10:45

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasına ilişkin olarak, "İstanbul’da, vızır vızır işleyen bir karayolunun kenarındaki İyi Parti’nin İl Başkanlığı’nın camına isabet eden bir kör kurşun üzerinden ne kıyametler kopartıldı. Oysa benzer yorgun kurşunlarla, bu ülkede nice nice insanlar öldü..Kaza kurşunları ile, ne canlar toprak oldu..Parkta oynayan çocuklar öldü..Evinin terasında oturan insanlar öldü.. Ama benzer bir yorgun kurşun, İyi Parti’nin camını delerse.. 'Tehdit ediliyoruz. Seçime gölge düşüyor.. Biz korkmayız.. 'naraları.. Ve daha neler neler.. Altı üstü, cama gelen, yorgun bir kurşun.." görüşünü savundu. 

Karahasanoğlu yazısında, "O yorgun kurşun üzerinden koparılan kıyameti ise, ne siz sorun, ne ben anlatayım... Soruyorlar: 'Hırsızlık olayının güvenlik kamera kayıtları nerede?' imiş..İyi de, camınıza değen kurşunun iktidar yanlıları tarafından atıldığına dair kamera kayıtları nerede ki, siz aksini söylüyor, insanlara iftira atıyorsunuz?  Sabredin birkaç gün. Hırsızlık fiilini gösteren kamera kayıtları da çıkar herhalde.. Yok, rahat durmuyorlar: 'İnşaat bekçisi 7-8 el ateş ettikten sonra neden yetkilileri bilgilendirmedi?' Soruya soru ile cevap verelim: 'İyi Parti il başkanlığı, cama kurşun değince, niye yetkilileri bilgilendirmedi de, bir gün sonra ‘Aaaa. Camımıza kurşun değmiş’ diye, ortalığı birbirine kattı.'Yine soruyorlar: 'Neden olaydan 14 saat sonra harekete geçildi.2 Biz de bu dunkoflara soralım: 2Camınıza kurşun değdikten, niçin 14 saat sonra polise bilgi verdiniz?” ifadesini kullandı. 

Karahasanoğlu şunları kaydetti:

"Bu “kurşun soru”ları, Türk kanunlarına göre kurulmamış şirketin sahipliğindeki Sözcü gazetesi birinci sayfasından soruyor.

Oysa kendi kendilerine sorsalar, “Yabancı bir şirketin biz nasıl elemanı olabiliyoruz. Biz elin gavurunun ülkesindeki şirketten niye maaş alıyoruz. Biz niye bir Türk şirketinin çıkarttığı gazetede çalışmıyoruz?”

Kendilerine bunu soramıyorlar..

Ama iktidarı suçlamak için, ortaya attıkları bir soruları daha var:

“7-8 el ateşlenen silahın sesini kimse duymadı mı?”

Duymamış, var mı itirazınız?"