Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'ndan AKP'ye Abdurrahman Dilipak eleştirisi: Yakışmıyor

"Abdurrahman Dilipak hakkındaki şikâyetlerinde ısrarcı olmaları, benim kanaatimce, AK Parti’ye yakışmıyor"

18 Ocak 2023 09:22

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, AKP'lilerin, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkındaki şikâyetlerinden vazgeçmelerini, eski yazarları Abdurrahman Dilipak’ın, "AKP'nin Papatyaları" davasında ise sürdürmelerini eleştirdi. AKP’ye sitemde bulunan Karahasanoğlu, “Abdurrahman Dilipak hakkındaki şikâyetlerinde ısrarcı olmaları, benim kanaatimce, AK Parti’ye yakışmıyor” dedi.

FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğine ilişkin açıklamasının ardından AKP milletvekilleri Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Abdurrahman Müfit Yetkin, Mehmet Ceylan, Bekir Bozdağ ve Yahya Doğan’ın şikâyetçi olmasının ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını yazan Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"Aslında şikâyete gerek yoktu.

Kamu görevlisine hakaret, re’sen takibi gereken suçlardandır..

Ve şikayetten vazgeçilse bile, yine re’sen devam eder..

Ama, AK Parti’nin vekilleri, İlker Başbuğ hâlâ, AK Parti düşmanlığını sürdürdüğü halde, şikayetlerinden vazgeçince, mahkeme de, ‘Nasıl olsa kimse bu dosyayı kurcalamaz. Şikayetçi yok. Savcı da beraat istiyor. Beraati bastıralım gitsin’ demiş ve beraat kararını vermiş..

Buraya kadar yaşanılanlara küçük küçük sitemlerimiz olsa da..

‘AK Parti milletvekilleri, kendilerine yönelik hakaretleri, hâlâ o hakaretler devam ettirildiği halde takip etmiyorlarsa, ne diyebiliriz’ sitemimizle, konuyu kapatırız da..

Ya aynı AK Parti’nin, kadın kollarının üyelerinin, kadın kolları il başkanlarının, 81 ilden yaptıkları şikâyetler sonrasında, Abdurrahman Dilipak ağabeye açtırdıkları ceza davasının devam etmesine ne diyeceğiz?”

AKP’lilere, "Abdurrahman Dilipak’ın AK Parti’ye de değil, AK Parti içindeki akepelilere yönelik sözleri sebebi ile yaptığınız suç duyurusundan vazgeçmek, çok mu size ağır geliyor" sorusunu yönelten Karahasanoğlu, “AK Parti’nin temel hak ve özgürlükler konusunda farklı düşünmediği, hatta birlikte yol aldığı, eski yıllarda, ‘Akil İnsanlar Heyeti’ne seçtiği, yine insan hakları konusunda kurullarda görev vererek kendisine güvenlerini izhar ettikleri Abdurrahman Dilipak hakkındaki şikâyetlerinde ısrarcı olmaları, benim kanaatimce, AK Parti’ye yakışmıyor” diye yazdı.

 AKP Kadın Kolları’nın, Dilipak hakkındaki şikâyetinden vazgeçmeleri halinde davanın düşeceğini yazan Karahasanoğlu, partiye, “vefa” hatırlatmasında bulunarak, “En azından yanlıştan dönerek; birçoğunun Abdurrahman Dilipak’ın yazıları ile büyüdükleri gerçeğini de dikkate alarak, doğru olanı yapmaları, evleviyet içeren vazifeleridir..” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - İlker Başbuğ, beraat etti

TIKLAYIN -AKP Kadın Kolları'ndan "AKP'nin papatyaları" yazısı nedeniyle Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusu

TIKLAYIN - Dilipak'ın "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında kullandığı 'fahişe' kelimesi için AKP'den dava hazırlığı

TIKLAYIN - AKP kurucularından Ayşe Böhürler'den Dilipak'ın "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında kullandığı 'fahişe' kelimesine tepki: Ayıp ki ne ayıp!

TIKLAYIN | Erdoğan'dan Dilipak'a: Kadınlarımızın onuruna, iffetine en küçük saldırıya müsaade etmeyiz; kirli yakıştırmalar yapan köşe yazarlarını kınıyorum