Gündem

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Davutoğlu’nun hırsı, aklını yedi bitirdi!

09 Ocak 2023 09:18

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu,  Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının seçilmesi halinde izlenecek yöntemi anlatırken kullandığı, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak” açıklamasını köşesine taşıdı.

Karahasanoğlu, “Davutoğlu’nun ancak şu açıklamayı yapması halinde, kariyerinin, bilimsel unvanının, daha önce bulunduğu görevlerdeki tüm yaptıklarının sorgulanması önlenebilir: ‘Ben kendimde değilim. Söylemlerime bakmayın. Bende mantık aramayın. Bende akıl aramayın.. Hırsım, beni bu rezil duruma düşürdü!’” düşüncesini dile getirdi. 

Karahasanoğlu, Davutoğlu’nun sözlerinin hiçbir hukuki temeli bulunmadığını belirterek, “Bırakın bir profesörün, bir ilkokul çocuğunun bile sarf etmesi mümkün olmayan bu cümleyi izah etmesi istenen Davutoğlu, işi hepten batırdı” diye yazdı. 

“Altı parti liderinin birlikte imzası ile icraatlar yapılacak” söyleminin mevcut anayasada uygulanma ihtimalinin sıfır olduğunu yazan Karahasanoğlu, “Profesörlük unvanına sahip bir insan, bu kadar basit bir hususu bilmiyor olabilir mi?” sorusunu yöneltti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - Davutoğlu: Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar her kararda doğrudan Cumhurbaşkanı gibi imza yetkisine sahip olacak

TIKLAYIN - Davutoğlu'ndan "imza yetkisi" açıklaması: Sözlerimden vesayet çıkaranlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'ne zihnen teslim olanlardır