Medya

Yeni Akit yazarı Gülümseyen: Akit Medya Grubu binasında çıkan yangın ümmeti derinden üzdü

" Semaya yükselen eller, Akit ailesinin içinde yer aldığı ‘imtihan’ için Allah’tan (cc), sabır, güç ve kuvvet vermesi için dua etti"

30 Nisan 2023 11:26

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, "Akit Medya Grubu binasında çıkan yangın ümmeti derinden üzdü. Bu yangının çıkış nedenini zaman gösterirken, hasarın meydana getirdiği kayıp, ümmetin üzerinde derin etki bıraktığı gibi bizleri de derinden etkiledi. Semaya yükselen eller, Akit ailesinin içinde yer aldığı ‘imtihan’ için Allah’tan (cc), sabır, güç ve kuvvet vermesi için dua etti. Yürek burkan yangından kirli amellerine malzeme çıkaranlar da yok değildi." düşüncesini dile getirdi.

Gülümseyen yazısında, "İçindeki kirliliği bedduaya dönüştüren kesim yine işbaşındaydı. Sosyal medya ‘platformunda’ bu nefret, insan olan bir kişinin yangından kendisine siyasi rant elde etmesi karşısında ‘Kimin ne işine yarabilir ki’ diye düşünmeden edemedik. Hayat süreci ve yaşamın geride bıraktığı kilometre ‘taşları’ bu ve benzeri gerçeklerin su yüzüne çıkması neden olabiliyor. Bunları söylerken bir sözü hatırladık; ‘Yaşlanmak bir dağa tırmanmaya benzer. Çıktıkça yorgunluğunuz artar, nefesimiz daralır ama görüş açınız daralır.’Evet, Akit Medya Grubu bugünlere kolay gelmedi. Meydana gelen yangından dolayı o nedenle duygulu, o nedenle hüzünlüyüz. Bu tür günlerde kimlerin ‘hüzün’, hangi kesimin yaşadığı ‘sevincin’ kaynağının, tarihi süreçte örnekleri fazlasıyla mevcut…" ifadesini kullandı. 

Gülümseyen şunları kaydetti:

"Akit Medya binasında meydana gelen yangından nasıl etkilenmeyelim ki! Geçici dünya hayatında ‘evimden’ sonra sığınılacak ikinci ‘mekân’ olarak görürdük Akit gazetesini. Sahip olduğumuz düşüncelerimizi ‘özgürce’ kamuoyuyla paylaşmanın ‘mutfağı’, duygu yüklü fırtınalarda ‘sesimizin’ gür çıktığı, sesiz çoğunluğun sesi olduğuna şahit olduk, Akit Medya’nın. Güvenlikçisinden yazarına, muhabirinden yemekhanecisine kadar, her bir personeliyle 26 yıllık bir geçmişin hatıraları var. Yangının olduğu gün olay yerine gittiğimizde, yangın esnasında çıkan ateş, sadece ikinci adresimiz olarak Akit Medya’ya değil, içimize de düştü. Binadan yükselen dumanlar, yılların beraberinde getirdiği tarihsel süreç bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Hayatın yarısına yakınında, aynı gazetede yer almak, sıradan değil özel bir anlam taşıyor. Kelimeye yansıyamayacak kadar içtenlik, duygu yüklü, bir o kadar samimi. Akit ailesinin her bir ferdinin, kaleme aldığım her yazıya ayrı bir katkısı oldu. Değerli okuyucularımızın ilgi ve alakası, bu mesleğe duyulan saygı ve sevgimizi gün be gün artmasının temel kaynağını oluşturdu, elhamdülillah. Aynı duygular bundan sonra ‘katlanarak’ devam edecek inşallah…"