Gündem

Yeni Akit yazarı: Depremin Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış güçlerce tetiklendiği söyleyenlerde zerre utanma duygusu yok

“ABD’nin madem böyle büyük bir teknolojik gücü var, o halde neden Çin ve Rusya için kullanmıyor?"

27 Şubat 2023 09:26

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hükûmete yakın medyada yer alan, “ABD’nin (Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı) HAARP teknolojisi ile Kahramanmaraş depremini tetiklediği” komplo teorisini eleştirdi. 

Depremin, doğal bir afet olduğunu yazan Şanlıdağ, “Dünya kuruldu kurulalı, yerin altındaki hareketlilik ve enerjinin patlaması olur. Yer bilimciler buna fay hattı ve deprem diyor. Kahramanmaraş’ta en son büyük deprem 509 yıl önce olmuş. Depremin Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen dış güçlerce tetiklendiği söyleyenlerde zerre utanma duygusu yok” eleştirisinde bulundu.

Şanlıdağ, “ABD’nin madem böyle büyük bir teknolojik gücü var, o halde neden Çin ve Rusya için kullanmıyor? Komplo teorisine inanan bir kafa, sağlıklı bir kafa değildir. Bu deli saçması fikirleri teori diye savunanlar, en az 6 şiddetindeki bir deprem kadar zararlıdır. Yağmacılarla bunlar arasındaki farkı kıyaslayamıyorum. Yağmacıyı ıslah etmek kolay da, bu bezirgânları nasıl düzelteceğiz?

1999 Marmara depreminden gerekli dersi çıkartamadık. Hiç olmazsa 2023 Maraş depremlerini unutmayalım ve herkes üzerine düşeni yapsın. Marmara depreminden ders çıkarılsaydı; bugün 40 binden fazla insanımızı kaybetmezdik” değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın