Gündem

Yeni Akit yazarı: AK Parti'nin enflasyon konusunda iki tane eksiği var diye CHP’yi mi iktidara getirmemiz gerekiyor?

01 Eylül 2022 09:24

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başörtülüsü, şortlusu, imam hatiplisi, inançsızı, inançlısı... Kim olursanız ve ne olursanız olun, tek bir ortak noktanız var... Hepinizin gençliği çalındı” sözlerini köşesine taşıdı.

Kılıdaroğlu’nun iki yıl önce kurulmuş bir partinin genel başkanı edasıyla konuştuğunu yazan Karahasanoğlu, “Bu ülkede başörtülülerin gençliği çalınır iken.. Üniversite kapılarından başörtülü öğrenciler geri çevrilir iken.. Kemal Kılıçdaroğlu siyasette değildi.. Onun için de o günleri tanımlayıp, ‘Gençliğiniz çalındı’ diyor.. Böyle sanıyorsunuz.. Oysa.. Bu ülkede başörtülülerin gençliğini çalan bizzat Kemal Kılıçdaroğlu değil mi? Onun partisi değil mi? Adını verelim, CHP değil mi? CHP zihniyetinin uzantıları değil mi?” sorularını sordu. 

2008 yılında başörtü yasağını sonlandıracak değişikliğin iptali için CHP’nin dava açtığını hatırlatan Karahasanoğlu, özetle yazısına şöyle devam etti: “Bu insanların gençliğini çalanlardan başka, bu ülkede siyaset yapacak kimse yok mu?

Tam da başörtülülerin haklarını, imam hatiplerin haklarını, şortlunun da inançsızın da temel haklarını kendilerine teslim eden AK Parti, enflasyon konusunda iki tane eksiği var diye, onu indirip, bu insanların tümünün gençliğini toptan çalan ve bunu genel başkanları dili ile de itiraf eden CHP’yi mi iktidara getirmemiz gerekiyor?

Bahsettiğimiz çalınma, bir günlük icraat ile değil.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın